După ce citeşti asta, n-o să mai arunci niciodată sâmburele de avocado. Cu ce te ajută dacă-l consumi

 

Dacă te gândeşti că poţi să-l plantezi, te înşeli. Planul este altul: să afli de ce sâmburele este de multe ori mai sănătos decât fructul în sine.

Conform House of Health, toată lumea cunoaşte faptul că avocado are nenumărate beneficii asupra organismului uman, dar nimeni nu ştie ce se poate face cu ajutorul sâmburelui pe care fructul îl are.

Sâmburele de avocado e aproape cea mai bogată sursă de fibre solubile.

Antioxidanţi
70% din antioxidanţii pe care fructul de avocado îl are se găsesc în sâmburi. Aceşti antioxidanţi neutralizează efectele deteriorante produse de obezitate. În plus, consumul sâmburelui duce la frânarea procesului de îmbătrânire şi te vor face să scapi de pistrui.

Efectul împotriva cancerului
Sâmburele de avocado conţine proprietăţi ce combat cancerul şi previn creşterea tumorei.

Sistemul imunitar
Întăresc sistemul imunitar şi te ţin departe de răceli, gripe şi alte viroze.

Inima
Fiind bogate în fibre, seminţele de avocado sunt perfecte pentru a trata bolile de inimă şi complicaţiile dizenteriei. În plus, sâmburele este bun de consumat atunci când e vorba de constipaţie, atenuează inflamaţiile, previn organismul de ulcer gastric şi de diaree.

Nivel scăzut de glucoză şi greutatea corpului
Extractul seminţei de avocado menţine greutatea corpului, minimizează nivelul de glucoză din sânge şi conferă o senzaţie de lungă durată de saţietate.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest