După ce vei afla toate astea, nu vei mai intra niciodată încălțat în casă! Uite cât este de periculos!

 

Fiecare dintre noi a intrat măcar o dată încălţat în casă. Unii oameni chiar şi-au făcut un obicei din a intra încălţaţi, iar alţi se descalţă la intrare. Chiar dacă este un obicei aparent neimportant, poate face o diferenţă notabilă pentru sănătatea ta.
 
În caz că nu ştiai până acum, este extrem de periculos pentru toţi cei care locuiesc în casă, să intri încălţat cu pantofii cu care ai mers pe stradă. Dacă faci asta, aduci multe toxine și bacterii în căminul tău.

Iată de ce trebuie neapărat să te descalţi la intrare, conform site-ului secretele.com.

Toxinele 

Conform unui studiu realizat de "Environmental Science and Technology", pantofii tăi sunt un mediu propice pentru multe toxine periculoase, inclusiv pentru niște pesticide dăunătoare. Un alt studiu arată că pe lângă acest lucru, se pare că 98% din praful metalic de afară pătrunde în casă prin intermediul pantofilor. Acesta este, de asemenea, extrem de periculos. 

Bacteriile

Pantofii ascund și diverse bacterii. Un studiu realizat de cercetători ai Universității din Arizona a urmărit modul de dezvoltare a bacteriilor pe adidași. Partea exterioară a încălțării găzduia peste 420,000 de bacterii, cum ar fi bacterii care cauzează meningită, Escherichia Coli sau bacteria sânului.

Praful 

Pe lângă deja menționatele toxine și bacterii, aduci în casă noroi, praf și mizerie.

Foto: Secretele.com

M.T.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest