Ai încercat până acum o mulţime de şampoane şi tratamente cosmetice, dar tot nu ai reuşit să scapi de mătreaţă? Dacă te afli în această situaţie şi ai ajuns să nu mai porţi hainele tale preferate de culoare închisă, este momentul să încerci ceva nou şi natural, care te va face să uiţi că ai avut până acum probleme cu mătreaţa.
articolul continua dupa recomandari
Nu mai da bani pe tratamentele care promit marea cu sarea, dar peste o zi sau două, problema reapare. Fă-ţi acasă un remediu simplu şi efiecient, care îţi va curăţa scalpul complet de mătreaţă. Ai nevoie doar de trei ingrediente, potrivit secretele.com.
Ingrediente:
- 100 de ml de ulei de măsline
- Zeama de la o lămâie
- O linguriță de oțet din cidru de mere
Mod de preparare:
Adaugă într-un castron toate ingredientele și amestecă-le până când vei obține un amestec omogen. Atunci când intri la baie, să te speli pe cap, ia-ți amestecul cu tine. Udă-ți părul cu apă, apoi aplică acest amestec la baza părului, pe scalp, masând ușor. Lasă-l să acționeze timp de 5 minute, după care limpezește-te cu apă caldă din abundență, fără să folosești șampon.
După prima spălare vei avea un păr strălucitor și fără urmă de mătreață!
Pentru un efect de durată, urmează tratamentul o dată pe săptămână, dar nu mai mult de 4 săptămâni consecutive! Acest tratament va elimină complet mătreața și, pe lângă asta, te vei alege cu un păr strălucitor și mult mai sănătos.
De ce este atât de eficient acest amestec?
Uleiul de măsline este bogat în vitamina E și antioxidanți, care îl propulsează printre fruntașii produselor de îngrijire a părului. Acesta va elimina mătreața, hidratând și hrănind scalpul mai bine decât oricare alt produs existent în farmacii.
Lămâia este una dintre cele mai bogate surse de vitamină C și acționează că un exfoliant natural, ajutând la înlăturarea matretei, a pielii uscate și neaspectuoase de pe scalp.
Oțetul din cidru de mere este recunoscut pentru aciditatea să ridicată, fiind foarte util în luptă împotriva mătreţei. El ajută la restabilirea unui PH normal al scalpului, înlăturând celulele moarte de pe pielea capului.
Sfaturi extra:
Uleiul de cocos
Uleiul de cocos are proprietăți antivirale, fiind un foarte bun hidratatnt al pielii. Încălzește uleiul de cocos, apoi pune-l la răcit. Aplică-l pe scalp, masând circular în așa fel încât să între în piele. Lasă-l să acționeze peste noapte, iar dimineața spăla-te cu un șampon normal. Tratamentul elimină mătreața, prevenind apariția firelor fragile, fiind benefic și pentru creșterea părului.
Aloe vera
Aloe vera este folosită în îngrijirea pielii și părului de foarte multă vreme datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice. Aceste infecții afectează scalpul. Componentele din aloe vera luptă împotrivă infecțiilor, menținând umiditatea scalpului. Cel mai indicat este să folosești aloe vera proaspătă, pe care să o aplici direct pe scalp. Masează-ți pielea capului și părul, apoi laș-o să acționeze timp de o oră. După asta, te poți spăla pe cap. Scalpul va fi sănătos și revigorat. Componente ale plantei dau senzația de răcire, fapt care ajută la calmarea scalpului iritat și la împiedicarea apariției mătreții.
Foto: Captură Youtube
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc