El e cel mai temut lunetist din istorie! Are peste 1000 de victime!

 

Un fost soldat finlandez în războiul dintre Finlanda şi Rusia a scris istorie. Simo Hayha supranumit şi "Moartea albă" a fost cel mai teribil soldat lunetist. A suportat temperaturi de -40 de grade şi a omorât cu sânge rece peste 800 de persoane cu luneta şi peste 200 de persoane cu pistolul.

El a lucrat întotdeauna singur! Finlandezul a cutreierat fronturile în lung şi-n lat timp de 100 de zile şi a împuşcat ruşi pe unde i-a văzut! După ce s-a răspândit vestea că “Moartea Alba” există, sovieticii şi-au trimis cel mai bun lunetist pentru a-l elimina, dar acesta nu s-a mai întors. Apoi au trimis o întregă echipă de elită şi nici aceasta nu s-a intors! În cele din urmă, ruşii au trimis un adevărat batalion, dar degeaba. Urmăreau o fantomă!

Simo Hayha era îmbrăcat în alb complet, războiul fiind pe timp de iarnă. Avea mai multe trucuri pe care le folosea pentru a evita să fie găsit. Unul dintre acestea era să ia zapadă în gură atunci când se pregătea de tras pentru a nu scoate abur şi a risca să fie văzut.

Chiar dacă mulţi îi voiau capul, se pare că Hayha nu s-a lăsat prins. Finlandezul a murit de bătrâneţe la vârsta de 97 de ani.

Sursa: freshtopnews.ro


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest