Elena Merișoreanu, despre idila care-i putea încheia cariera muzicală: „Nu a pus mâna pe mine și nu era însurat!”

 

Cântăreața de muzică populară a ascultat de mamă și nu de tată, alegând cariera în detrimentul unui mariaj fără griji.

 

Elena Merișoreanu este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară de la noi din țară. Însă cariera sa ar fi putut să se încheie brusc, dacă ar fi acceptat în tinerețe avansurile pe care i le-a făcut un diplomat de carieră. În cadrul podcast-ului lui Valentin Sanfira, cunoscuta solistă a povestit unul dintre momentele de cotitură ale vieții ei, când a ales muzica în locul unui mariaj ușor, lipsit de grija zilei de mâine.

 

Astfel, marea doamnă a muzicii populare românești a povestit cum în tinerețe a fost curtată cu insistență de un diplomat. În cazul în care idila ar fi mers până la capăt, cel mai probabil Elena Merișoreanu ar fi fost nevoită să locuiască în străinătate încă de tânără, și astfel nu ar mai fi fost cunoscută publicului din țară. Cert este că bărbatul a fost atât de insistent încât a convins-o pe tânăra solistă să ia cina împreună cu el, dar și să-l lase să o ducă acasă la părinți, în afara Bucureștiului.

 

„La un moment dat, vine el la ansamblu și zice ”diseară am înțeles că n-ai spectacol, haide să mâncăm la Grădinița”. Era select acolo. Ne-am dus, am mâncat și mi-am dat seama. Zic ”știi, eu nu pot să stau prea mult că mâine dimineață am tren, plec să-mi văd părinții”, ”dar te duc eu”. M-am dus cu el, că n-am scăpat de el. Nu a pus mâna pe mine și nu era însurat. Și m-am dus și am spus ”m-a adus domnul Puiu”, dar tata ”na, păi ăsta-i om ca lumea”. I-a plăcut. Tata era mai bătrân ca mama cu 18 ani”, a dezvăluit Elena Merișoreanu în podcastul lui Valentin Sanfira.

 

Așadar, tatăl s-a arătat de acord cu o eventuală relație între fata lui și diplomat. În schimb, mama ei a realizat că o căsătorie cu bărbatul respectiv ar putea încheia premature cariera de cântăreață pe care fiica ei o îmbrățișase și dorea să o continue: „I-am povestit mamei și zice ”auzi, tu ai plecat în București să te faci cântăreață. Ăsta vrea să te măriți cu el și să pleci în străinătate”, că e diplomat și trebuia să fie însurați. Și zice ”tu nu mai faci nimic cu cântatul! Pentru asta ai plecat tu de acasă?!”. A avut dreptate. (...) Până la urmă pe el l-a trimis în Portugalia și s-a rupt treaba”.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest