Elisabeta Lipă, despre sacrificiile vieții de sportiv: „Te privează de libertate”

 

Marea glorie a canotajului românesc a vorbit în exclusivitate pentru Antena Stars despre implicațiile pe care le-a avut asupra ei viața de sportiv de mare performanță.

 

Elisabeta Lipă este un nume de legendă pentru canotajul mondial. Campioană olimpică la dublu vâsle la Los Angeles 1984, vicecampionă la Seul (1988), campioană la simplu vâsle Barcelona 1992, locul 1 și la 8 rame cu cârmaci atât la Atlanta 1996, cât și la Sydney 2000, campioană mondială la Bled, în Slovenia, marea sportivă a României a explicat în exclusivitate la Antena Stars că toate aceste mari performanțe nu s-ar fi putut obține fără sacrificii.

 

Fosta campioană a mărturisit că și-a sacrificat viața personală pentru o carieră, ce-i drept fantastică. „Nu se pune problema că să nu pot să zic, dar cred că până la urmă renunțările vin de la sine, pentru că o relație de la distanță nu poate funcționa și mergem pe proverbul celebru consacrat că „ochii care nu se văd, se uită”, dar dacă știi ce vrei de la viață, cu siguranță că îți ordonezi viața în așa fel încât să faci ceea ce îți face plăcere, ceea ce îți este drag să faci, pentru că atunci când le faci cu drag, nici greutatea problemelor nu este atât de grea pe cât este ea în realitate”, a mărturisit marea doamnă a canotajului românesc și mondial.

 

Elisabeta Lipă a mai spus: „Viața în cantonament este frumoasă, dar pe cât este de frumoasă, pe atât este de grea. În primul rând, te privează de libertate, libertatea de care dispune un adolescent care este liber și libertatea pe care nu o are un sportiv de înaltă performanță atunci când este în cantonament. Cu toate acestea, tânăr fiind vrei și tu să te distrezi la fel ca un copil de vârsta ta, dar știi că nu poți și atunci trebuie să știi când să faci acest lucru, pentru că viața nu e făcută numai să muncești. Viața e frumoasă când știi să le îmbini pa toate, dar să știi și ce vrei de la viață. În momentul în care știi ce vrei de la viață îți faci niște priorități și încerci să te ții de ele și cu siguranță că sacrificiile sunt mari, dar merită atunci când îți merge câștigi, atunci când munca ta este răsplătită în medalii, în cazul unui sportiv”.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest