Incredibil! Experimentul realizat de Salvamont Braşov, care arată că victimele tragediei din Apuseni puteau fi localizate mult mai repede

 
+3 click pentru
galerie

Cutremurător! Adrian Iovan şi Aurelia Ion au murit pentru că intervenţia autorităţilor a fost un eşec! Asta e concluzia raportului privind accidentul aviatic din Apuseni. Potrivit premierului Victor Ponta, la nivelul Ministerului de Interne, ROMATSA şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără asumarea autorităţii şi a responsabilităţii.

Aşa au ajuns să moară doi oameni care poate, dacă lucrurile se mişcau mai repede, ar mai fi avut zile.

Un ţap ispăşitor ar fi şi medicul Radu Zamfir, cel care a încercat să salveze vieţile lui Adrian Iovan şi a tinerei mediciniste. Argumentul este de-a dreptul năucitor: Zamfir, o victimă a accidentului, ar fi greşit că a îndrăznit să transmită nişte coordonate care, spera el, pot ajuta echipele de intervenţie. În ochii celor care nu ştiu pe unde să scoată cămaşa, încercarea lui de a ajuta s-a transformat în vinovăţie.

De la Braşov, Ciprian Cândea, şef dispecerat salvamont, a realizat în direct un exmperiment care arată cum victimele tragediei ar fi putut fi găsite mult mai devreme.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest