Exemplu de inspirație! Citate despre modă și stil ale unor autori celebri

 

Moda se schimbă de la un sezon la altu și revine peste ani, la fel cum pleacă. Nu puțini au fost cei care au scris despre acest domeniu. Uite câteva sfaturi și citate despre modă și vestimentație ale unor autori consacrați, de la Balzac până la Tolstoi.

„Fleacuri frivole, pe cat par, hainele au o functie mult mai importanta decat sa ne tina de cald. Acestea schimba perspectiva noastra a lumii, precum si perspectiva lumii asupra noastra” – Virginia Woolf, Orlando

Sunt sigur ca nu au observat nimic altceva in afara de tine. Ar trebui sa porti flacari mai des, spune el. Te prind foarte bine” – Suzanne Collins, Jocurile Foamei.


„Intotdeauna iti va fi usor sa fii bun daca hainele tale sunt la moda” – L.M Montgomery, Anne de la Green Gables.

„Era prima data de cand lucram aici cand nu am primit o privire dezgustata sau macar un comentariu sarcastic si a fost nevoie doar de o echipa a fortelor speciale din New York formata din editori de moda, o armata de stilisti si make-up artisti din Paris plus o colectie impresionanta cu cele mai elegante si scumpe haine din lume” – Lauren Weisberg, Diavolul se imbraca de la Prada.

„Imi place sa imi tin banii acolo unde ii pot vedea...pe rafturile sifonierului meu” – Candace Bushnell, Totul despre sex

„Barbatii sunt ca gentile. Vei avea alaturi intotdeauna acel barbat cu care te simti cel mai bine si pe care il simpatizezi. Aceasta este geanta pe care o porti peste tot. Apoi ai geanta superba cu care vrei sa te vada toata lumea dar de regula este un nemernic sau costa foarte mult. In cele din urma, ai alte genti care iti plac foarte mult dar cu care nu vrei sa fii vazuta” – Laured Conrad, Sugar and Spice.

„Ioana d’Arc avea stil. Iisus avea stil” – Charles Bukowski, Portions from a wine-stained notebook.

„Oricine poate avea o buna dispozitie atunci cand este bine imbracat. Asta nu-i mare scofala” – Charles Dickens, Martin Chuzzlewit.

„Descopera intai cine esti, abia apoi imbraca-te corespunzator” – Epictetus, Discursurile lui Epictetus.

„Mojicul isi acopera goliciunea, bogatul se impopotoneaza iar barbatul elegant se imbraca” - Honore de Balzac, Treatise on elegant living.

„Seara trecuta purta mult prea mult ruj si prea putine haine. Acesta este intotdeauna un semn de disperare la femei” – Oscar Wilde
„- Ce iti doresti?, intreaba Sophronia aproape de exasperare
- Eu? Vreau ca ciorapii si bretelele sa fie din nou la moda. Imi e dor sa vad gambele unui barbat!” – Gail Carriger, Reverente si conspiratii


„Rochia ta este foarte potrivita, atat pentru ocazie cat si pentru tine, iar asta inseamna ca ai o rochie banala si neinteresanta. Poti sa o porti pentru fiecare eveniment al acestui sezon si nimeni nu va remarca acest lucru” – Anne Perry, Piata Belgrave.
„El nu are niciodata o parere, poarta pur si simplu ceea ce se intampla sa fie la moda” – Lev Tolstoi, Razboi si Pace
„Banii nu se demodeaza niciodata” – Elfriede Jelinek, Pianista
„Vanatoarea de demoni si moda, spuse Clary. Nu m-as fi gandit niciodata ca au ceva in comun. – Cassandra Clare, Orasul Oaselor.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest