Fac minuni pentru sănătatea ta! De ce este bine să consumi smochine în fiecare zi?

 

Smochinele se numără printre cele mai vechi plante cultivate în lume. Se spune că erau fructele preferate ale Cleopatrei. Şi nici nu e de mirare. Au o mulţime de beneficii pentru sănătate şi pentru frumuseţe.

O minune a naturii. Aşa pot fi considerate smochinele. Sunt utilizate de secole în medicina naturistă. Datorită cantității mari de fibre pe care o conțin, smochinele proaspete sunt recomandate persoanelor care vor să slăbească. În plus, ele au și un ușor efect laxativ benefic sistemului digestiv.

Sunt eficiente împotriva bolilor de inimă pentru că sunt bogate în potasiu, o substanţă minerală importantă pentru buna funcţionare a sistemului cardiac. Datorită conţinutului mare de fier, smochinele proaspete sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie sau care vor să prevină această afecțiune.

Sunt benefice și în bolile sistemului osos, precum osteoporoza, deoarece conțin calciu și fosfor, minerale esențiale bunei funcționări a oaselor. Antioxidanții din smochine nu ne ajută numai la interior, ci şi la exterior. Menţin pielea sănătoasă si o ajută să nu îmbătrânească prematur.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest