Facturi online pentru utilități: mai simplu, mai ieftin, mai ecologic, mereu la îndemână

 

De câțiva ani, tot mai mulți furnizori de utilități își încurajează clienții să opteze pentru primirea facturilor în format electronic, pe email sau / și în contul virtual de client. Mai nou, există companii care promovează relații exclusiv online cu clienții lor, ducând astfel relația consumator - furnizor la un alt nivel de comunicare (mult superior). Este benefic pentru ambele părți, ba chiar și pentru natură, căci se elimină printarea inutilă a facturilor, folosirea plicurilor, utilizarea de servicii de transport... Așadar, folosirea facturilor electronice este un trend economic și ecologic, care ajută la protejarea mediului înconjurător.

Ce furnizori propun factura electronica online? Companii ce oferă consumatorilor energie electrică, gaze naturale, telefonie mobilă, internet, servicii de televiziune prin cablu sau satelit etc. Tot mai multe firme aderă la aceste sisteme moderne. În calitate de client, primești factura online și mai departe poți face plata chiar direct pe internet, plată online, transfer bancar, cum îți este mai simplu. Oricum, inclusiv băncile și companiile de carduri încurajează astfel de mecanisme de plată.

Dacă ai cont de client pe platforma furnizorului de gaze naturale / curent electric sau alte utilități, poți beneficia inclusiv de vizualizare factura electrica online cu acces oricând dorești, oriunde te-ai afla. Factura este primită imediat ce este emisă în sistem, deci nu mai trebuie să o aștepți prin servicii poștale, eviți riscul de pierdere. Mai mult decât atât, poți în orice moment să vezi facturile anterioare, să le studiezi, să compari consum, să ai evidența plăților.

Costuri mai mici atunci când alegi factura electronică

Un astfel de sistem cu cont online este mai simplu, mereu la îndemână și... mai ieftin. Compania cu care colaborezi, de exemplu furnizorul tău de gaze naturale / curent electric, îți va propune un plan de contract cu relație online și astfel va evita unele costuri cu terți (printare facturi, gestionare, utilizare plicuri, costuri de expediere...). Implicit, va putea astfel să îți ofere costuri mai mici la serviciile pe care ți le furnizează.

Un astfel de furnizor este compania Nova Power & Gas, care se bazează pe o relație unde totul se întâmplă online: contractare servicii (poți migra de la orice alt furnizor de gaze / curent electric, pe piața liberă, simplu și fără costuri de transfer), transmitere index, consultare facturi, posibilitate plăți online cu cardul, evidență consum și plăți, comunicare rapidă la nevoie. Nu întâmplător, compania atrage tot mai mulți clienți, prin prisma prețurilor avantajoase pe care le propune clienților. Online se găsesc informații complete pe website-ul oficial, unde se poate solicita și o oferta dedicată generată rapid, cu posibilitate de realizare contract via internet.

În concluzie, alegerea unui sistem cu facturi electronice și cont de client online aduce avantaje atât pentru furnizor, cât și pentru consumator. O astfel de tendință se observă la nivel global și este la capitolul "bune practici" în Uniunea Europeană, un adevărat standard în viitorul apropiat, care dincolo de toate trebuie să fie unul cât mai ecologic posibil..


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest