Femeile japoneze arată şi se simt bine la orice vârstă! Ce mănâncă în fiecare pentru a fi sănătoase

 

Femeile japoneze sunt cunoscute în toată lumea pentru silueta lor trasă prin inel. Dar care să fie secretul? De ce nu se îngraşă? Ei bine, nu este vorba doar despre o dietă, ci despre un adevărat stil de viaţă.

Pe lângă faptul că nu se îngraşă, femeile japoneze au stabilit şi un record mondial la capitolul "speranţă de viaţă". Ele trăiesc în medie 84 de ani, mai mult decât orice al popor de pe Pământ. Secretul lor stă în dietă. Mai exact, cele mai norocoase femei de pe planetă consumă în fiecare zi alimente care ajută la pierderea în greutate. Şi nu o fac pentru că vor să slăbească neapărat, ci pentru că asta înseamnă bucătăria japoneză.

Printre alimentele de top recomandate pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, dar şi pentru o talie subţire, se numără peştele, fructele de mare, algele, soia, orezul, legumele şi ceaiul verde. Unde mai pui că aceste ingrediente au şi proprietăţi anti-îmbătrânire.

Japonezii au şi o regulă de aur: nu trebuie să umpli niciodată bolul sau farfuria până la refuz. Porţiile nu trebuie să fie uriaşe, iar fiecare fel de mâncare va fi servit separat.

Bucătăria japoneză este relativ uşoară, mâncarea este preparată încet şi alimentele sunt de obicei fierte, uşor fripte sau gătite la abur, iar în loc de pâine, japonezii mănâncă orez la fiecare masă. Deserturile şi dulciurile sunt consumate foarte rar, dar atunci când aceste preparate se află în meniu, ele sunt servite în porţii mici.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest