Fii mereu atent la unghiile tale! Ce boli trădează acestea?

 

Ştiaţi că unghiile sunt un adevărat barometru al sănătăţii noastre? Orice schimbare a culorii acestora poate fi un semnal de alarmă că ceva nu funcţionează bine în organismul nostru.

Orice pată sau schimbare de nuanţă a unghiei trebuie să ne pună pe gânduri. În mod normal ele sunt rozalii, iar atunci când capătă o altă culoare pot indica o lipsă de vitamine sau o infecţie. Dacă aveţi unghiile albe, sunteţi tentaţi, în general, să credeţi că sunteţi perfect sănătoşi. În realitate, unghiile albe pot semnala o deficienţă de fier în organism sau o circulaţie deficitară a sângelui. Când pe unghii  apar pete albe, cel mai probabil consumaţi foarte mult zahăr.

Aceste pete pot semnala însă şi o lipsă de zinc. Puteţi rezolva problema dacă introduceţi în alimentaţie carne de pui şi cereale.  Evident, trebuie să excludeţi din meniu ciocolata şi gustările dulci.

Dacă unghiile au o nuanţă de roşu închis poate însemna că aveţi probleme cu îngustarea arterelor sau cu funcţionarea normală a ficatului si ar trebui sa renunţaţi la alimentele rafinate şi să consumaţi pâine din făină integrală, cereale din orez, fructe şi legume. Unghiile ce capătă o nuanţă de roşu aprins pot semnala faptul că obişnuţi să consumaţi prea mult zahăr şi că ar trebui să tăiaţi de pe lista de cumpărături dulciurile şi sucurile.

Foto: Hepta

M.T. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest