Fiica lui Vasile Barani, artistul care a murit de COVID-19, declarații sfâșietoare: „A crezut că este o simplă răceală”

 

Interpretul de muzică populară, Vasile Barani, s-a stins fulgerător la 62 de ani, din cauza infectării cu COVID-19, pe care a tratat-o ca pe o simplă răceală. La câteva zile după ce l-a înmormântar, fiica artistului a făcut declarații sfâșietoare despre cum s-a desfășurat totul.

Moartea lui Vasile Barani a picat ca o bombă în rândul apropiaților acestuia și a celor care îl apreciau pentru muzica sa, dat fiind că interpretul de muzică populară nu avea probleme grave de sănătate. Fiica artistului a dezvăluit că atât el, cât și restul familiei sale au crezut că este vorba de o simplă răceală, iar rapiditatea cu starea sa s-a agravat i-a șocat pe toți.

Cu ochii în lacrimi, fiica lui Vasile Barani a mărturisit cum s-a întâmplat tragedia. Se pare că interpretul de muzică populară s-a simțit rău săptămâna trecută și a mers la spital, unde a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Artistul a rămas internat în unitatea medicală și urma să fie transferat la Spitalul Suport COVID TBC din Baia Mare, însă între timp a pierdut lupta pentru viața.  

„Toți suntem dărâmați, frații și mama noastră. E o durere prea mare. Dacă era bolnav, era altceva, dar să moară într-o săptămână e dureros. Eu nu am știut că a luat virusul, eu sunt la București, ei la Maramureș. Am vorbit cu el vineri, se simțea foarte rău, abia mai respira. El mi-a zis că se simte bine… ori îi era frică, panicat de ce vede și la televizor. Sâmbătă l-a dus la terapie, nu mai putea respira, era cu 40% din saturație, nu mai avea oxigen. Am încercat foarte mult să-l ducem la București, la Cluj, în toata țara asta n-am găsit un pat într-un spital", a spus fiica lui Vasile Barani pentru starpopular.ro.

Potrivit spuselor fiicei artistului, starea de sănătate a lui Vasile Barani s-a degradat rapid, prezentând mari dificultăți de respirație. Pentru că toată lumea a crezut că este vorba de o răceală banală, interpretul de muzică populară s-a tratat singur cu paracetamol și a făcut împachetări, însă nu a fost suficient în cazul lui.

„Pur și simplu a crezut că este răcit, a cântat la o petrecere și acolo a simțit un fior în spate și când a ajuns acasă a făcut și febră. A crezut că e o simplă răceală, nu și-a dat seama că e chiar așa periculos. A luat paracetamol, a făcut împachetări, vreo nouă zile a stat așa. Când a mers la spital, s-a dus pe ultima sută de metri. Doctorii de la Sighetul Marmației l-au tratat foarte bine. Nu am crezut că e virusul ăsta, toți am zis că e o simplă răceală. Când a început pandemia în primăvară, s-a izolat în casă. Acum, toată lumea a crezut că e o simplă vorbă cu virusul ăsta, uite că a venit un val mai mare, noi nu am crezut și uite așa s-a întâmplat", a mai spus fiica regretatului Vasile Barani.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest