Florin Piersic, dezvăluiri cutremurătoare despre moartea surorii sale: „A încercat să își salveze colega”

 

Este unul dintre cei mai cunoscuți actori din România, dar nu sunt mulți cei care cunosc drama prin care a trecut Florin Piersic. Marea figură cinematografică a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre moartea surorii sale care a decedat atunci când el avea doar șapte ani.

Florin Piersic a trecut printr-o durere profundă la vârsta fragedă de șapte ani, după ce sora lui, Lucica, a murit înecată în timp ce încerca să își salveze colega de bancă. Fata avea doar 15 ani și a fost trasă de curenții Prutului, neavând nicio șansă de supraviețuire.

În cadrul emisiunii “Legendele” a lui Dan Negru, Florin Piersic a mărturisit că durerea pe care a simțit-o atunci l-a urmărit de-a lungul vieții sale, iar atunci când are de jucat o scenă în care trebuie să plângă, se gândește la moartea surorii sale.  

”Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei ci şi la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha. E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate, e prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic.”, a spus Florin Piersic.

Florin Piersic a vorbit în cadrul aceleași emisiuni și despre cum tatăl lui a salvat viața a șase familii în timpul Holocaustului. Medic veterinar, părintele actorului, a ascuns șase familii de evrei într-un abator din Cernăuți de care răspundea direct, iar mama actorului era cea care se ocupa de hrănirea acestora.

„A salvat 6 familii de evrei. I-a ascuns în abatorul lui de la Cernăuți. Trebuia să fie luați și duși la Auschwitz și tatăl meu ia luat. Nu era voie atunci, nici trupele germane, nici poliția, nimeni nu putea să intre în abator fără aprobarea tatălui meu pentru că era medicul veterinar al județului. I-a ascuns 5 luni de zile. Mama le aducea mâncare”, a povestit Florin Piersic, la Antena 3.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest