Fotografia corporate: cum te va ajuta o ședință foto la birou să-ți crești afacerea?

 
+4 click pentru
galerie

Dacă vrei să-ți promovezi afacerea, fotografiile corporate realizate de un fotograf profesionist sunt obligatorii. Ca să arăți clienților și partenerilor de afaceri să ești cu adevărat un profesionist în domeniul tău de activitate, trebuie să folosești pentru promovare în social media sau pe bannere fotografii corporate cu echipa ta.

O fotografia business de calitate va exprima seriozitate, profesionalism și eleganță, iar toate aceste detalii contează atunci când vrei să construiești o anumită imagine pentru compania ta. De aceea, fotografiile business trebuie realizate de un specialist și e bine să alegi unul cu experiență în acest domeniu. Pentru asta, e bine să consulți portofoliul unui fotograf corporate, ca să te asiguri că pozele lui sunt de calitate, iar ședința foto va ieși exact așa cum îți dorești.

Când poți folosi fotografii corporate

Fotografiile realizate în cadrul ședințelor foto cu echipa ta pot fi folosite în foarte multe ocazii. De aceea e bine să ai cât mai multe. Iată în ce situații vei avea nevoie de ele:

  • Pentru bannere, afișe, pliante de prezentare echipa și compania ta,
  • Pentru promovare în social media,
  • Pentru anunțuri de angajare,
  • Pentru prezentări la evenimente de business,
  • La întâlniri de afaceri, când vrei să prezinți potențialilor parteneri compania ta și echipa,
  • Pentru calendare sau agende personalizate cu angajații

Cadrul în care sunt realizate fotografiile de business

În funcție de scopul pentru care vei folosi aceste poze, ședința foto trebuie organizată diferit. Discută cu fotograful ales despre toate aceste detalii, ca să fii sigur că imaginile vor fi realizate în cadrul cel mai potrivit. Spre exemplu, dacă vrei să ai poze care să prezinte echipa, atunci trebuie să ceri fotografii tip portret, individuale, cu fiecare angajat în parte, dar și de grup. În acest caz, fundalul trebuie să fie simplu, într-o culoare discretă, care nu iese în evidență.

Dacă vrei să arăți atmosfera de lucru din companie, poți cere fotografii de business cu angajații aflați la birou, în timp ce lucrează sau în timpul unei ședințe. Desigur, nu vor fi poze instantanee, ci cadre atent pregătite de fotograf, dar care trebuie să arate cât se poate de natural. 

De asemenea, ai nevoie de imagini cu clădirea în care este sediul firmei, cu recepția sau cu diferite alte încăperi. Poți face fotografii corporate și în timpul unui eveniment de business, iar angajații vor fi surprinși în timp ce lucrează sau socializează.

Care este ținuta potrivită pentru fotografiile corporate

Dacă vorbim de fotografii cu echipa sau tip portret, atunci ținuta angajaților trebuie să fie simplă, dar elegantă, astfel încât să exprime profesionalism și seriozitate: bărbații trebuie să poarte costum, iar femeile o rochie office, fără prea multe accesorii.

Desigur, sunt și situații când angajații trebuie fotografiați la lucru, astfel încât vor apărea în ținuta lor obișnuită de serviciu. Acest lucru este important mai ales dacă vrei o ședință foto atent regizată într-un service auto sau într-o fabrică. Nu trebuie să uiți că totul trebuie să pară firesc, natural, astfel încât angajații vor fi fotografiați în salopetele lor de lucru, nu în costume.

Pentru ședințe foto mai elaborate, poți cere angajaților să vină cu mai multe ținute, pe care să le schimbe, astfel încât să poată fi fotografiați în mai multe ipostaze.

Iată de ce e bine să-ți rezervi puțin timp și pentru ședințele foto corporate. Pe lângă utilitatea practică, despre care am vorbit în articol, aceste evenimente vor fi un bun prilej de socializare pentru angajații tăi, care vor ieși pentru câteva ore din rutina unei zile de muncă.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate