Furtună în lumea creştinismului! Profeţia cutremurătoare despre îngeri care se va întâmpla curând

 

Lumea a fost zguduită de o profeţie cutremurătoare: O armată de îngeri va coborî din cer. La un muzeu din Ierusalim este expusă o tăbliţă care a fost denumită „Piatra lui Gabriel". Ea a fost găsită lângă Marea Moartă şi a dat naştere multor teorii referitoare la profeţia pe care o face.

În urmă cu 16 ani a fost găsită o tăbliţă cu o înălţime de un metru, pe care erau inscriptionate 87 de rânduri care ar data din secolul I înaintea lui Hristos. Experţii sustin că aceasta este cea mai importantă descoperire făcută după găsirea manuscriselor de la Marea Moartă.

Specialiştii cred că textul conţine idei religioase care existau în zona respectiva în perioada în care s-a născut Iisus Hristos. Tăbliţa este unică. Textul este scris pe piatră şi nu inscripţionat. O asemenea tehnică nu a mai fost descoperită în regiune.

Israel Knohl a spus cu câţiva ani în urmă că tăbliţa ar putea revoluţiona înţelegerea începutului creştinismului. El susţinea că textul ar include şi conceptul de înviere mesianică ce precedă învierea lui Iisus Hristos. Un rând din acest text ar menţiona şi afirmaţia „în trei zile vei trăi". Teoria lui a provocat o adevarată furtună în lumea specialiştilor în domeniu.

Din păcate, scrisul nu poate fi citit în întregime pe această tăblița, deși experții au încercat să îl vizualizeze cu ajutorul tehnologiei avansate.
Multe dintre rândurile scrise s-au șters din cauza trecereii anilor. Reprezentanții muzeului în care se găsește tăblița spun că doar 40 din cele 87 de rânduri pot fi citite.

Această inscripție este cea mai veche care menționează un arhanghel, Gabriel fiind cel mai important. În plus, în el se menționează că Dumnezeu va veni asupra Ierusalimului cu o armată de îngeri pentru a salva orașul. Misterul care înconjoară plăcuţa nu este încă lămurit, iar specialiștii spun că vor mai exista neînțelegeri între ei mulți ani de acum înainte.

A.C.⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest