Gătește rapid și fără grăsimi o rețetă delicioasă

 
+2 click pentru
galerie

Dacă ești la dietă sau vrei să savurezi un meniu apetisant, gătit fără grăsimi și cu puține calorii, atunci rețeta noastră de crochete de cartofi cu pește te va face să nu-ți mai dorești nimic altceva! În mai puțin de 30 de minute mâncarea este gata, iar rezultatul e demn de un chef bucătar!

Peștele este cea mai ușoară carne, are puține calorii și se gătește extrem de simplu și rapid, dacă folosești trucul potrivit! Inovatoarea friteuză Hot Air Fryer folosește puterea aerului cald, în schimbul cantității mari de ulei pentru gătit, păstrând savoarea mâncărurilor preferate și îndepărtând caloriile în exces și compușii nocivi din fiecare aliment prăjit consumat.

Crochete de cartofi cu pește

Ingrediente:

  • 2 cartofi mari
  • 500 g file de ton în ulei de măsline
  • 4 castraveciori acri
  • 1 ceapă roșie
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 150 g pesmet panko

Timp de preparare: 30 minute

Modul de preparare:

Fierbem cartofii în coajă, dar nu definitiv ci cam pentru trei sferturi din cât i-am fierbe în mod normal. Îi răcim, apoi, sub jet de apă rece, îi curățăm și îi dăm pe răzătoarea mare.

Curățăm ceapa roșie și o tocăm, fin. Scurgem tonul de ulei, cât de bine se poate. Spălăm bine pătrunjelul și îl tocăm mărunt. Tocăm mărunt și castraveciorii și îi scurgem de lichid, presându-i în mâini.

Când avem toate ingredientele pregătite, le amestecăm într-un vas și adăugăm condimentele și sarea. Omogenizăm compoziția și modelăm aceste crochete de cartofi cu pește și castraveciori. Le trecem prin pesmet pe toate părțile și le așezăm în sita friteuzei câte încap.

Setăm programul manual pentru 15 minute și temperatura la 180 de grade și așteptăm, cuminți expirarea timpului. Pe display se va afișa aleatoriu, atât timpul cât și temperatura, iar după expirarea timpului vom auzi un semnal sonor, însă ventilatorul va mai funcționa 20 de secunde.

Scoatem, cu grijă, sita cu delicioasele crochete de cartofi cu pește și castraveciori și le transferăm pe platou. Putem să pregătim crochetele așezate pe un singur rând în sită, dar le putem așeza și unele peste altele. Însă nu se vor rumeni uniform și va trebui să le întoarcem.

Sunt delicioase aceste crochete de cartofi cu pește și castraveciori, mai ales stropite cu zeamă de lămâie!

Poftă bună!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest