Gustare de vară excelentă: Porumb copt cu unt şi busuioc! După ce vei gusta, nu te vei mai putea opri din mâncat

 

Nu ar trebui să treacă nicio vară fără să mănânci porumb. Fie că îl mănânci fiert sau copt, este o sursă foarte bună de fibre, are multe vitamine şi este bun pentru sănătate.

Dacă alegi să îţi faci porumb copt, este bine să ştii că îl poţi condimenta cu o mulțime de arome pentru a avea parte de un adevărat răsfăț culinar.

Uită de varianta clasică a porumbului copt asezonat doar cu puţină sare pe deasupra.  Joacă-te puţin şi adaugă şi alte ingrediente şi vei rămâne surprins de ce gust poate avea acest preparat simplu. Iată ce mirodii poţi adăuga, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Ingrediente:

- 8 știuleți de porumb ulei de măsline

- sare

- 2 bucăți de unt nesărat, lăsat la temperatură camerei

- o ceașca cu frunze proaspete de busuioc

- o lingură cu sare de mare

Mod de preparare:

Încălzeşte grătarul și unge porumbul cu puțin ulei de măsline, după care presară sare. Când grătarul este fierbinte, pune porumbul și acoperă-l cu capacul. Întoarce știuleții de câteva ori, până când observi că s-a făcut. Nu ar trebui să dureze mai mult de 8-10 minute, în mod normal. Nu-l lăsa prea mult, altfel porumbul va fi prea uscat.

Între timp, amestecă într-un blender untul, busuiocul și sărea de mare. După ce busuiocul a fost mărunțit și untul a căpătat o nuanța verzuie, atunci untul cu busuioc este gata. Unge porumbul fierbinte cu amestecul obținut și, dacă simți nevoia, mai presară niște sare. 

Foto: kidocs.org

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest