Este singurul produs pe care îl putem folosi pentru orice fel de afecţiune și pentru a obţine o sănătate de fier.
articolul continua dupa recomandari
Bogată în vitamine, minerale şi proteine, spirulina e folosită din cele mai vechi timpuri ca medicament natural, fără efecte secundare. Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie ce poate susține buna funcționare a organismului nostru.
Știai că: spirulina conţine în proporţie de 60-70% proteine pure şi de 40 de ori mai mult beta-caroten decât spanacul.
Cum se consumă spirulina:
- 3 g/zi pentru menţinere, în curele de slăbire
- 5 g/zi în caz de epuizare sau de boală în progres
- 10 g/zi în cazul unor boli grave, competiţii, sarcină sau alăptare
Contraindicaţii la consumul de spirulină: bolnavii de hipertiroidie trebuie să evite spirulina deoarece conţine iod, care timulează tiroida. De asemenea, consumul excesiv de spirulină poate acentua simptomele hipotiroidismului.
Un gram de spirulină poate să echivaleze, din punct de vedere nutritiv, cu o masă echilibrată şi sănătoasă. Conţine numai 5% grăsimi şi doar 0,8% colesterol, iar, din moment ce reduce senzaţia de foame, este recomandată ca supliment alimentar în orice cură de slăbire. În industria cosmetică, multe creme şi măşti se folosesc de spirulină pentru proprietăţile ei nutritive, regeneratoare şi antioxidante asupra pielii.
Beneficiile spirulinei sunt numeroase, iar dintre acestea amintim: combate procesul de îmbătrânire, reduce pofta de mâncare şi ajută la pierderea în greutate, îmbunătăţeşte procesul de digestie, creează flora microbiană din tractul digestiv şi ajută organismul să producă mai multe globule albe şi roşii care distrug microbii şi viruşii. Mai mult, prin consumul de suplimente ce conţin spirulină, funcţia respiratorie şi performanţele sportive sunt îmbunătăţite.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc