Ia o linguriţă de ulei de măsline, dimineaţa, pe stomacul gol! Îţi poate salva viaţa!

 

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Cu cât este mai pur cu atât este mai bun, din acest motiv este important să îl cumperi extra-virgin, chiar dacă este ceva mai scump. Beneficiile pe care le aduce organismului merită toţi banii.

Hipocrate a spus odată faptul că hrană ar trebui să fie ca un fel de medicament și unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face, ar fi să consumăm zilnic câte o linguriță de ulei de măsline, conform site-ului secretele.com.

Știați că grecii consumă în medie 20 de litri de ulei de măsline pe an, comparativ cu doar 0.5 litri de persoană în România?  Uleiul de măsline este una dintre cele mai bune surse de grăsimi mononesaturate şi este considera un medicament absolut. A fost întotdeauna recunoscut că un ulei sănătos, însă acum, numeroase studii i-au consolidat acest titlu: Uleiul de măsline este medicamentul natural absolut, cu uimitoare beneficii asupra sănătății.

Iată cum este posibil ca o linguriță de ulei de măsline consumată pe stomacul gol, să îţi poată salva viaţa!

Protejează organismul împotrivă cancerului

Un compus găsit în uleiul de măsline poate accelera moartea celulelor canceroase. Uleiul de măsline este extrem de bogat în grăsimi mononesaturate și încărcat cu puternici antioxidanți. Componentele conținute în acest tip de ulei s-a dovedit că pot încetini creșterea tumorilor în țesutul mamar. Se pare că uleiul inhibă anumite proteine de care celulele canceroase au nevoie pentru a se dezvolta. Uleiul de măsline protejează, de asemenea, ADN-ul nostru de la daunele cauzate de celulele canceroase nocive. 

Întărește sistemul imunitar 

Fiind un puternic antioxidant, uleiul de măsline consolidează și protejează sistemul imunitar, contribuind astfel la întărirea organismului în luptă cu infecțiile. 

Protejează inima

Într-un studiu de cercetare, cei care au folosit în mod regulat ulei de măsline atât pentru gătit cât și că pansament, au avut un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au consumat deloc, ceilalți factori fiind egali. În plus, uleiul de măsline conține polifenoli.

Reduce riscul apariției bolii Alzheimer 

Unul dintre studiile publicate în revistă Toxicologie și Farmacologie, a găsit oleocanthal în uleiul de măsline, care inhiba acele proteine toxice ce blochează sinapsele pe hipocampus, adică primul semn de debut al bolii Alzheimer. 

Ajută la pierderea în greutate 

S-a demonstrat faptul că uleiul de măsline crește rată de oxidare a grăsimilor după ingestie. Acest lucru înseamnă că atunci când consumi ulei de măsline dimineața pe stomacul gol, de fapt se dă startul arderii grăsimilor în organism încă de la primele ore ale dimineții. 

Aşadar există o mulţime de motive să începi să îţi formezi acest obicei, chiar de mâine dimineaţă. Este foarte simplu să consumi o linguriţă din unul dintre cele mai sănătoase uleiuri existente, iar pe zi ce trece te vei simţi din ce în mai bine.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest