Fidelitatea înseamnă, întâi de toate, asumare; poate auto-impusă în unele cazuri, însă este o alegere conştientă pentru oamenii care doresc stabilitate.
articolul continua dupa recomandari
Fidelitatea presupune, din acest punct de vedere, o asumare conștientă a deciziei de a fi cu o anumită persoană. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie de maturitate, din punct de vedere psihologic, și mai ales din punct de vedere emoțional.
O persoană imatură din punct de vedere emoțional, în momentul în care va întâmpina prima provocare în relație, va fi mai mult sau mai puțin tentată să se refugieze în altă parte, din lipsă experienței sau a curajului necesar pentru a face față și a rezolva situația cu care se confruntă.
O persoană imatură din punct de vedere psihologic, deși va avea capacitatea de a iubi necondiționat, de a își deschide inima, nu va cunoaște îndeajuns de bine modalitățile potrivite pentru a face toate aceste lucruri.
Maturizarea psiho-emoțională ține de mai mulți factori: începând de la exemplele familiei, modul de viață, tipurile de relații, până la interacțiunea cu mediul social.
Fidelitatea în cuplu se leagă foarte strâns de asumarea responsabilității, față de propriul bine și față de binele celuilalt. Iar acest lucru ține de un nivel de maturitate atât în plan psihologic cât și în plan emoțional. Maturitatea obținută din experiențe, din lucrurile învățate prin trăirea diferitelor momente și situații de viață, duce la construirea abilităților necesare pentru a construi o relație sănătoasă, armonioasă, bazată pe respect, apreciere reciprocă, încredere și iubire.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc