Înainte să cumperi îngheţată din comerţ gândeşte-te de două ori! Adevărul terifiant despre conţinutul ei

 

În sezonul cald, este un lucru normal ca oamenii să consume mai multă îngheţată, comparativ cu restul anului. Mai ales pe timp de caniculă, când te afli în oraş, o îngheţată parcă te face să te simţi, dintr-o dată, mult mai bine.

Într-un astfel de moment, cu singuranţă nu te gândeşti ce poate conţine acest produs care te răcoreşte, însă este bine să ştii că îngheţata din comerţ nu este deloc sănătoasă pentru organism.

Din compoziția acestor delicatese de vară nu lipsesc, de regulă, o serie de ingrediente nocive care apar sub denumirea de „E-uri secrete”. Aceste ingrediente includ arome artificiale, emulgatori, amelioratori de gust, coloranți și îndulcitori sintetici, agenți de îngroșare și diverși alți aditivi legați de apa care sprijină formarea cristalelor mici de gheață, conform site-ului secretele.com.

Iată ce ingrediente conține înghețata cumpărată din comerț! Fii foarte atent pentru că, de multe ori, ingrediente nu sunt menționate pe etichetă sau se află ascunse sub umbrelă unui „E”, printre care și: 

BENZIL ACETAT -€“ Acest produs chimic este utilizat pentru obținerea gustului de căpșuni în mod artificial. Este, de asemenea, un diluant nitro.

BUTIRALDEHID -€“ Acesta este unul din ingredientele ce intră în compoziția latexului și a cimentului cauciucat. Este folosit pentru a potența gustul înghețatei cu alune. 

ALDEHID C-17 - Acesta este un fluid care intră adesea în componența colorantilor de anilină, a materialelor plastice și a cauciucului. Ameliorează gustul înghețatei de cireșe. 

ETIL ACETAT - Acest ingredient poate provocă boli cronice hepatice, pulmonare și cardiace. Este utilizat pentru obținerea aromei artificale de ananas dar este, de asemenea, folosit și pentru curățarea articolelor din piele și a altor materiale textile.

AMIL ACETAT -€“ Acest produs chimic este utilizat pentru obținerea aromei artificale de banane. În același timp, se folosește în industrie pe post de solvent pentru vopselurile pe bază de ulei. 

PIPERONAL - Acest ingredient care se folosește pentru anihilarea păduchilor se folosește, iată, și pentru obținerea aromei artificiale de vanilie.

Prin urmare, fii foarte atent atunci când cumperi înghețată din comerț, pentru că poate conține aceste ingrediente. Alege întotdeauna înghețată de proveniența organică fără aditivi nocivi, obținută folosind exclusiv ingrediente atestate.

Dacă ţii la sanătatea ta, ar fi mai bine să renunţi complet la îngheţata din comerţ şi să începi să îţi prepari singur acasă acest desert.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest