Încearcă un remediu benefic pe bază de melisă! Te reîntinereşte şi îţi îmbunătăţeşte memoria

 

Memoria este una dintre cele mai importante funcţii ale creierului şi are un rol primordial în dezvoltarea unui om, mai ales în perioada în care studiază în instutuţiile de învăţământ. Odată cu trecerea timpului, dar mai ales la bătrâneţe puterea şi eficienţa memoriei scade.

În orice moment al vieţii ne dorim să ne îmbunătăţim memoria pentru a lucra mai eficient în activităţile pe care le desfăşurăm zi de zi. Există metode naturale care pot ajuta memoria, iar efectele se văd într-un timp destul de scurt.

Melisa (roinița) ocupă un loc aparte în arsenalul teraperutic al călugărilor benedictini, care o considerau un panaceu pentru memorie și pentru reîntinerire, conform site-ului sanatate.bzi.ro. Prepară un amestec simplu cu această plantă şi consumă-l dimineaţa, pe stomacul gol. Vei simţi un efect revigorant.

Ingrediente:

- 2-3 linguriţe de tinctură de melisă

- două gălbenuşuri de ou

- 2 linguri de miere

- o jumătate de linguriţă de pulbere de busuioc

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele până se obţine un amestec omogen, care se consumă dimineaţa.

Tinctura se prepară din 15 linguri de pulbere de melisă peste care se adaugă 400 ml alcool de 50 de grade. Închide borcanul ermetic și lasă-l la macerat două săptămâni. Filtrează apoi, iar tinctura rezultată se pune în sticlute mici, închise la culoare. 

Atenţie! Dacă eşti alergic la vreunul dintre ingredientele de mai sus, nu încerca această reţetă. În general, nu există efecte adverse, deoarece amestecul se prepară numai din ingrediente naturale.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest