Încercări peste încercări! La ce medodă a apelat Radu Mazăre ca să iasă din închisoare

 
+3 click pentru
galerie

Fostul edil al Constanţei este condamnat la aproape 10 ani după gratii în dosarul retrocedărilor de pe litoral, aşa că a apelat la ultimul as din mânecă pentru a ieşi din puşcărie.

Radu Mazăre este decis să îşi joace ultima carte, într-un dosar în care să fie judecat din nou. Zilele trecute a deschis un dosar, în care a solicitat rejudecarea procesului său. Motivul pe care l-a invocat a fost faptul că nu s-a aflat în capacitatea de a se apărat în faţa instanţei care l-a condamnat la nouă ani şi zece luni de închisoare: “persoana condamnată definitiv care a fost judecată în lipsă poate solicita redeschiderea procesului penal în termen de o lună din ziua în care a luat cunoştinţă, prin orice notificare oficială, că s-a desfăşurat un proces penal împotriva sa. Este considerată judecată în lipsă persoana condamnată care nu a fost citată la proces şi nu a luat cunoştinţă în niciun alt mod oficial despre acesta, respectiv, deşi a avut cunoştinţă de proces, a lipsit în mod justificat de la judecarea cauzei şi nu a putut încunoştinţa instanţa”.

Legea prevede: “Pentru persoana condamnată definitiv judecată în lipsă faţă de care un stat străin a dispus extrădarea sau predarea în baza mandatului european de arestare curge de la data la care, după aducerea în ţară, i-a fost comunicată hotărârea de condamnare”


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest