Ingredientele din bucătărie pot face minuni! Cum să înlături excesul de sebum din păr fără să folosești șamponul?

 

Persoanele cu părul gras apelează mereu la tot felul de şampoane şi produse cosmetice, iar uneori nimic parcă nu mai un efect real în rezolvarea acestei probleme. Iar dacă îţi speli părul prea des, acesta va avea tendinţa de îngrăşare şi mai accentuată, deoarece pielea capului va secreta din ce în ce mai mult sebum. 

Părul gras cauzat de acumularea excesivă de sebum din glandele sebacee pe păr și scalp. Rolul principal al sebumului este de lubrifiere, însă producția excesivă - o problemă frecvență la pubertate, face părul lipicios. Părul gras atrage mai mult murdăria de mediu, ceea ce face să arate și mai rău.

Cea mai comună soluție este spălarea cu șampon, dar există și alte măsuri pe care le poţi lua. Iată câteva trucuri simple şi eficiente la care poţi apela pentru a înlătura excesul de sebum, fără să îţi speli părul cu şampon, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

- amestecă într-un castron amidon de porumb cu bicarbonat de sodiu și sare de masă. Poţi adauga, de asemenea, frunze de levănțică uscate și bine măcinate. Pieptănă părul, apoi aplică acest amestec pe păr, treptat și uniform, cu ajutorul unei perii. Acest amestec este foarte eficient în îndepărtarea grăsimii din păr. 

- poţi încerca, de asemenea, pudra pentru copii. Împrăştie o cantitate mică de pudră la rădăcină părului. Aceasta va absorbi excesul de grăsime. 

- în loc de pudră pentru copii, poţi folosi făină / amidon de orez sau praf de copt. 

- un alt ingredient din bucătărie care te poate ajuta este făina. Tot ce trebuie să faci este să presari în păr o cantitate mică de făină și să masezi scalpul și rădăcinile foarte bine, timp de 5 minute. 

Ulterior periaz[ părul cu ajutorul unui pieptan şi asigură-te că ai înlăturat excesul de făină rămas. Vei observa că părul tău este revigorat. Periajul este principalul factor care determină eficacitatea acestor metode. Periajul este important pentru răspândirea uniformă a prafului pe păr, pentru a absorbi uleiul și grăsimile. De asemenea, este necesară perierea suplimentară pentru îndepărtarea prafului.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest