Între mit și realitate! Vârcolacii există și sunt printre noi!

 

Credinţele populare româneşti abundă de legende în care întruchipări ale tenebrelor şi-ar face veacul printre noi. Vampiri, varcolaci şi moroi sunt doar câteva dintre fiinţele mitologice menite să bage spaima în oricine ascultă astfel de poveşti, mai ales atunci când e lună plină.

Dar oare cât este mit şi cât este realitate în aceste legende care-şi pierd originea în negura timpului?

În credinţa populară, un om care este vârcolac poartă în primul rând pecetea unei înfăţişări diferite. Este întruchiparea răului! Se spune că are un trup cu pilozitate mare, cu păr chiar și sub limbă! Un om vârcolac tinde să aibă unghii curbate și urechi mici. Se spune, de asemenea, că un vârcolac are puteri supranaturale, chiar şi în forma sa umană, şi un mers legănat.

Tot potrivit credinţelor populare, vârcolacii, ca și strigoii sau moroii, pot proveni din foarte multe surse: copii nebotezați, oameni care și-au ucis un frate sau o soră, sau chiar o acțiune contrară unei tradiții poate genera un vârcolac. Se spune că dacă bei apă dintr-o fântână blestemată te poti transforma de asemenea intr-o asemenea fiară. Dar sunt şi oameni care sunt de părere că vârcolacii sunt barbaţi normali, blestemaţi de un zeu sau de sfinţi, pentru a trăi pentru tot restul vieţii precum aceste fiare de temut.

Mit sau realitate, existenţa vârcolacilor trezeşte interesul oamenilor de rând, dar în special al lumii filmului. Aşa că, dacă stăm să analizăm imaginea acestor creaturi zugrăvită în cele mai noi filme, ne putem gândi cu uşurinţă că nici vârcolacii nu mai sunt ce au fost. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest