Învaţă să îţi faci singură acasă apă de trandafiri! Te vor uimi efectele ei asupra pielii tale

 

Apa de trandafiri este un produs cosmetic cunoscut încă din antichitate şi era foarte folosită în ritualele de frumusețe ale femeilor, fiind denumită apa tinereții. Era considerată un produs de lux, iar împăraţii romani îl considerau un produs de lux. Astăzi, apa de trandafiri este folosită pentru îngrijirea pielii.

Apa de trandafiri are proprietăți astringente, calmante, antirid, regenerante, fermizante, curăţă în mod delicat tenul, mai ales pe cel iritat. Inhiba înmulțirea bacteriilor, are acțiune antiimflamatoare, dezinfectează, hidratează și tonifica pielea. Dacă o foloseşti zilnic, pielea rămâne fină la atingere și elastică. Pentru tenul gras apa de trandafiri reduce excesul de sebum. Foarte bună pentru orice tip de ten deoarece această curată delicat și împiedică creșterea bacteriilor. De asemenea, aceata reface textura pielii, netezește ridurile şi reda elasticitatea normală a pielii.

Apa de trandafiri se găseşte în comerţ, dar o poţi prepara chiar şi singură acasă, mai ales dacă stai la curte şi ai trandafiri în grădină. Dacă stai la bloc, poţi pur şi simplu să îţi cumperi nişte trandafiri.

Mod de preparare

Curăţă petalele florilor şi pune-le la fiert în apă, până ce lichdul începe să clocotească şi scade puţin. După care, compoziţia se lasă la răcit şi se filtrază pur şi simplu cu ajutorul unei site, iar apa de trandafiri este gata şi o poţi păstra la într-un loc răcoros. Acestea este metoda naturală de obţinere, cae din comerţ poate conţine şi alte substanţe chimice adugate.

Apa de trandafiri poate fi utilizată şi în starea ei naturală fără a o dilua, se poate pulveriza pe față, gât, decolteu sau buze. De asemenea, poate fi inclusă în diverse compoziții pentru prepararea măștilor, cremelor, loțiunilor, demachiantelor destinate îngrijirii tenului.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest