Îţi cade părul? Ceapa este o soluţie naturală, eficientă şi ieftină pentru problema ta

 

Căderea părului este o problemă pentru mulţi oameni atât femei, cât şi bărbaţi. Mulţi apelează la tot felul de remedii pentru a stopa căderea părului, dar acestea nu dau întotdeauna dau rezultatele dorite. Băieţii care au în familie bărbaţi cărora le-a căzut părul, ajung să trăiască cu frica de a nu avea chelie la maturitate.

Căderea părului este un proces normal al organismului uman, iar o ființă umană normală pierde până la 100 de fire de păr în fiecare zi. În cazul în care acest număr crește, fie din cauza stresului sau a vieții nesănătoase, fie din cauza schimbărilor hormonale sau a dietei defectuase, acest proces poartă numele de calviție sau alopecie, conform site-ului secretele.com.

Se ştie că există mai multe modalități prin care se poate combate calviția sau alopecia, însă de cele mai multe ori aceste soluții fie sunt ineficiențe, fie se bazează pe produse chimice.

Un remediu excelent şi cât se poate de natural pentru această problemă este ceapa. Încearcă să consumi cât mai multă ceapă pentru este bogată în sulf, iar atunci când  este consumată în mod regulat, va ajută la producția de colagen, întărind firul de păr, protejându-l și ajutându-l să crească mai repede. 

Beneficiile consumului de ceapă pentru sănătatea părului: 

Ceapa hrăneşte scalpul și foliculii părului, iar atunci când este aplicată direct pe scalp ajută la creșterea circulației. De asemenea, are proprietăți antibacteriene, fiind un foarte bun antioxidant producător de catalază. Datorită acestei proprietăți, ceapa te ajută să scapi de infecții și bacterii, va consolida structură firului de păr, astfel creându-se condiții mult mai bune pentru părul tău, nu doar să crească ci și pentru a fi sănătos și puternic.

Învaţă cum să îţi faci singur produsele de îngrijire a scalpului ce au la bază ceapă: 

Suc de ceapă 

Curăţă câteva cepe, apoi bagăle la storcător. Aplică sucul rezultat direct pe scalp și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. După scurgerea celor 15 minute, spăla-te pe cap în mod obișnuit. Repetă procedura timp de 15 zile pe luna, 6 luni pe an și te vei alege cu o regenerarea a întregului scalp. 

Pastă de ceapă  

Ceapa amestecată cu miere face minuni scalpului. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o pătrime de cană de suc de ceapă cu o lingură de miere, până când vei obține un preparat omogen. Aplică această pastă direct pe scalp și las-o să acționeze timp de 10 minute. După scurgerea timpului, spăla-te bine pentru a îndepărta amestecul. Repetă procedeul timp de 30 de zile și vei combate destul de repede efectele calviției.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest