Îţi miros picioarele? Dacă faci asta, o să scapi de această problemă definitiv

 

Multe persoane se confruntă cu problema picioarelor urât mirositoare, mai ales pe perioada verii. Acest miros diferă de la persoană de la persoană, iar cauzele sunt multiple.

De exemplu anumite picioarele anumitor persoane miros pur şi simplu din cauza organismului lor, iar alte persoane traspiră din cauza căldurii sau din cauza unor încălţări nepotrivite.

Există, însă, câteva trucuri eficiente care te ajută să scapi de acest miros neplăcut al picioarelor.

Ceaiul negru 

Ceaiul este un aliment pe care de cele mai multe ori în consumăm. Însă, există în momente în care acesta poate acționă și că un „balsam” pentru picioarele noastre. Acidul pe care îl conține ceaiul, în special cel negru, îți închide porii și astfel reduce cantitatea de transpirație, potrivit site-ului sanatate.bzi.ro.

Înmoaie-ți picioarele într-un lighean în care să pui un litru de ceai și o cantitate asemănătoare de apa caldă, timp de o jumătate de oră. Ca să scapi de mirosul de transpirație, e nevoie să repeți procedeul zilnic 7-8 zile.

Uleiuri aromatice, pentru acțiune de durată 

Printre leacurile recomandate celor care se confruntă cu problemă mirosului neplăcut al picioarelor sunt și uleiurile aromatice. Astfel, se pot face băi cu apa călduță în care se adaugă trei-patru picături de ulei de lavandă, de mentă, de arbore de ceai sau de cimbru. Aceste uleiuri nu doar maschează mirosul, ci ajută și la combaterea ciupercii piciorului prin efectul lor antimicotic, antiseptic și calmant.  

Spălarea picioarelor cu oțet de mere

Spălarea picioarelor cu oțet de mere poate reprezenta o soluție pentru a alungă mirosul neplăcut. Nu trebuie că la sfârșitul fiecărei zile să te speli pe picioare cu oțet de mere, ci că o data sau de două ori pe săptămâna să stai cu picioarele în acest lichid timp de un sfert de oră, douăzeci de minute.  

Nu uita să îţi schimbi șosetele des

După fiecare spălare pe picioare trebuie să-ți iei șosete curate, ideal ar fi să fie din bumbac. Acest material este indicat deoarece permite pielii să transpire. 

Pudra de talc este o soluție eficientă

Pentru a evita transpirația picioarelor poți presară pudra de talc pe talpă pantofului. De asemenea, această substanță ajută la ținerea la distanță și a bacteriilor sau ciupercilor care pot afecta picioarele. 

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest