Chifteluţele din carne sunt delicioase şi mulţi împart aceeaşi părere. Totuşi, bucătăresele sunt de fel o fire perfecţionistă şi vor să iasă ca la carte. Probabil uneori nu conştientizează erorile pe care le comit.
Reţeta de chifteluţe din carne este transmisă din mamă în fiică de obicei. Pâinea înmuiată, ierburi aromatice şi secretele texturii perfecte sunt unele dintre trucurile tainice pe care nimeni nu le dezvăluie.
Pe lângă aceste trucuri isteţe, există câteva detalii care scapă uneori în preparare.
1. Ai uitat de ierburile aromatice! Probabil nu-ţi surâde ideea şi poate nu-ţi place pătrunjelul sau mărarul. Oricât le-ai urî, ele dau gustul pe care-l cauţi.
2. Sare! Nu uita să condimentezi bine chifteluţele. Cantitatea ideală de sare este de o linguriţă la 450g de carne.
3. Amesteci compoziţia cu lingura. Poate ţi se pare firesc să o faci, dar nu e corect. Ca să amesteci carnea din vasul cu ingrediente, trebuie să foloseşti degetele pentru a nu zdrobi carnea.
4. Pui prea multe ouă. Ceea ce multe bucătărese îşi doresc, este să obţină o compoziţie vâscoasă atunci când prepară chiftele. Ouăle nu înmoaie, ci doar leagă întregul preparat. Ar trebui să foloseşti un ou pentru fiecare 500g de carne.
5. Prea multă pâine sau pesmet! Pâinea şi pesmetul sunt alte ingrediente la care ar trebui să fii atent. Se recomandă o jumătate de cană la 450g de carne.
6. Modelezi forma chifteluţelor cu palmele uscate. Această tehnică este total greşită. Pasta se va lipi de palme. Dacă îţi ungi palmele cu puţin ulei, forma dorită va fi obţinută mai uşor. Făina, desigur, va trebui să fie folosită cu palmele uscate.
7. Le ţii prea puţin la prăjit. Este o greşeală des întâlnită: chifteluţele trebuie rumenite bine pe ambele părţi. Depărtează-le uşor cu o paletă atunci când le pui în uleiul încins ca să nu se lipească între ele.
articolul continua dupa recomandari
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc