Îţi transpiră picioarele şi încălţămintea ta miroase urât? Iată câteva trucuri pentru a scăpa de problemă

 

Este vară şi este cald, iar noi stăm încălţaţi peste opt ore pe zi. Este normal ca pantofii să capete un miros neplăcut, astfel trebuie să cunoaştem câteva trucuri pentru a scăpa de problemă.

Inevitabil, atunci când picioarele transpiră mult, interiorul pantofilor tăi va căpăta un miros neplăcut. Iată ce puteţi face pentru a înlătura mirosul urât din încălţăminte:

1. Păstrați-va pantofii într-un loc luminos și aerisit, nu într-un șifonier sau dulap întunecat, în care bacteriile prospera.
 
2. De câte ori nu purtați pantofii respectivi, puneți în ei un săculeț umplut cu ace de cedru. Puteți cumpără aceste ace de cedru sub formă de pliculețe din bumbac special confecționate pentru pantofi. Acestea absorb umezeală și neutralizează mirosurile neplăcute.
 
3. De asemenea, puteți cumpără pungute din plasă umplute cu zeolit, un mineral natural vulcanic care absoarbe și elimină mirosul și umezeală, conform sanatate.bzi.ro. După ce i-ați folosit, puteți să expuneți acești săculeți la soare timp de șase ore pentru a se elimină mirosurile neplăcute.

4. Se pare că și nisipul pentru pisici funcționează. Puneți puțin nisip într-o șosetă veche și introduceți-o în pantofi ori de câte ori nu îi purtați, pentru că până la urmă pentru asta este și conceput acest nisip: neutralizarea mirosurilor și absorbția umezeli.
 
5. Cumpărați branturi absorbante care conțin cărbune activat și decupați-le pentru a se potrivi exact în pantofi. Înlocuiți-le la fiecare trei sau șase luni.
 
6. Dacă pantofii dumneavoastră au branturi care se pot scoate, faceți acest lucru și uscați-le după ce ați folosit pantofii, iar din când în când spălați-le în mașină de spălat.

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest