Iulia de la Abracadabra, strigăt de disperare la Acces Direct: „Sunt sigură că nu o mai prind în viață”

 

Iulia Stănescu este peste Ocean, iar mama sa, infectată cu Covid 19, se zbate să supraviețuiască pe un pat de spital din București. Echipa Acces Direct a reușit să creeze o punte între cele două.

 

Valul 4 a izbit cu o forță ieșită din comun România. Spitalele nu mai fac față, sunt pline pânâ la refuz de pacienți. Între aceștia se regăsește și mama Iuliei Stănescu de la Abracadabra. Vedeta e la mii de kilometrii distanță, în Los Angeles, acolo unde s-a stabilit în urmă cu 15 ani. Cu trei copii, unul pe care încă îl alăptează, Iulia nu are nicio variantă de a ajunge în România, iar pe mama ei a întâlnit-o ultima oară în urmă cu 5 ani, când aceasta a fost în vizită la copilul ei, în SUA.

 

Mama Iuliei Stănescu s-a infectat cu coronavirus, boala a degenerat, așa că a ajuns la secția de Terapie Intensivă. Femeia nu este vaccinată, are comorbidități și este în vârstă, toate aceste caracteristici făcând să se încadreze în rândul persoanelor vulnerabile. De peste mări și țări, Iulia de la Abracadabra a intrat în direct la Acces Direct să-și urle suferința.

 

”Nu o pot vedea, nu o pot auzi la telefon. A ajuns la Terapie Intensivă, aștept în orice moment acel telefon. Acum cinci ani am văzut-o ultima dată pe mama, a fost la mine, dar a vrut să se întoarcă în țară, a zis că acolo s-a născut și acolo vrea să moară. Nu este intubată, este septică, pulmonar și-a pierdut capabilitatea 50%, oxigenul i-a scăzut până la 60 și ceva la sută. Cred că mai are doar câteva ore de trăit. Sunt sigură că nu o să mai apuc să o prind în viață, să o strâng în brațe, mi-aș fi dorit măcar un ultim telefon, să ne luăm la revedere, este conștientă. Ea nu a fost vaccinată, a fost alegerea proprie. Deci de vreo săptămână stau așa, mi-a spus că e în casă de zece zile, că nu se simte bine, că simte că leșină și atunci mi-am dat seama”, a fost strigătul de disperare al fostei vedete TV.

 

Iulia de la Abracadabra a avut tăria să facă un apel către români să se vaccineze pentru a nu ajunge în situații critice cum s-a întâmplat cu mama ei: „O vecină a ajutat-o să ajungă la spital și de atunci nu pot să vorbesc cu niciun doctor, sunt prea ocupați. Nu sunt egoistă, înțeleg situația, dar aș fi apreciat foarte mult să mi se dea un telefon, pentru că eu puteam să îi trimit un tratament dacă eram anunțată din primele zile. Am încercat să vin în România, nu pot, soțul meu muncește zi și noapte, am un copil de un an, pe care-l alăptez și alți doi și în spital nici nu mă lasă. Vă rog, România, 30% rata de vaccinare este inacceptabil, oamenii mor pe brânci. De aia am ieșit public să vă spun să vă vaccinați. Fiecare viață umană contează. Nu vreau să-mi dau speranțe false, înțeleg că este un caz pierdut 99%. Încerc să mă concentrez pe ce am de făcut”.

 

Echipa Acces Direct a reușit un lucru fantastic, să creeze o punte de legătură între mamă și fiică. Astfel, ceea ce nu a reușit Iulia – să-și contacteze mama, au reușit reporterii Antena 1. De pe patul de spital, prin telefon, Valeria Folescu, mama Iuliei, a spus: ”Vreau să trăiesc, am nevoie de ajutor. Nu răspund la tratament, foarte rău mă simt, fără aer. Fără masca de oxigen mor. Mi-e frică! Doi oameni la 60 de bolnavi, e insuficient”.

 

Cu lacrimi în ochi, vizibil marcată, Iulia a spus: ”Vreau să îi spun că o iubesc mult și că o să am grijă de familie, o s-o iubesc în fiecare zi și că Lia, care îi poartă numele, o s-o cunoască, chiar dacă nu o să o mai vadă. Îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut. Îmi pare rău!”.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest