Janni Alexandridis a dezvăluit secretele pentru un sushi perfect: „Să îl spălăm de două ori, apoi…”

 

Câștigătorul Chefi la Cuțite i-a învățat pe telespectatorii Antena Stars cum să facă un sushi perfect, ca în Japonia.

 

Sushi a devenit unul dintre cele mai îndrăgite preparate importate în Europa din Țara Soarelui Răsare. Janni Alexandridis a dezvăluit pentru telespectatorii Antena Stars care sunt secretele pentru ca acest preparat, extrem de căutat, să iasă delicios.

 

Câștigătorul Chefi la Cuțite a pregătit nigiri, o variantă de sushi care nu trebuie rulată, ci doar se așează toate ingredientele unele peste altele. Se începe cu orezul care trebuie spălat în cel puțin două ape, ca mai apoi să fie modelat în mână sub forma dorită, ca mai apoi, să se ia bucata de pește crud și se adaugă peste orez. Este important ca bucata de pește să fie apăsată puțin peste orez. Ulterior, se adaugă legumele preferate, iar pentru această rețetă, Janni Alexandridis a folosit puțin avocado și un sos picant, ce conține și maioneză.

 

„La orez este foarte important cum este spălat. Trebuie să fie spălat cu apă nici prea fierbinte, nici prea rece, undeva la mijloc și este important să îl spălăm de două ori, pentru că are mult amidon și amidonul ăsta este mult prea lipicios. După aceea, luăm apă rece și punem în apă rece și abia după aceea îl fierbem”, a explicat Janni Alexandridis, la Star Matinal


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest