La ce riscuri te expui atunci când stai prea mult la calculator?

 

Durerile cervicale apar în special ca urmare a unor cauze mecanice și a afecțiunilor coloanei vertebrale. Cea mai frecventă durere cervicală este durerea cervicală din cauze mecanice. în special la persoane care lucrează la birou, în poziție aplecată, întreaga zi. 

La baza creşterii numărului de cazuri de hernie de disc cervical din zilele noastre stau răspândirea utilizării calculatorului, munca în aceeași poziție la birou pe perioade îndelungate și lipsa activităților sportive.

Extinderea durerii cervicale spre braț și mână, existența unei senzații de amorțire a acestora pot fi simptome ale compresiei unui nerv; altfel spus ale herniei de disc cervical, pentru că mișcările gâtului sunt dureroase, pacientul ar vrea să nu miște gâtul. Din acest motiv, deoarece mușchii gâtului sunt contractați permanent, apar rigidizări musculare (spasm muscular). Această situație face ca durerea să fie și mai intensă.

În astfel de situații se recomandă ca tratament analgezice și medicamente de relaxare musculară. Normalizarea mișcării gâtului în cel mai scurt timp posibil va preveni cronicizarea durerii.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest