Zi de zi le folosim, pentru că ne fac mai frumoase. Atenţie însă, comesticele sunt o armă cu două tăişuri. Şi nu ne referim neapărat la calitatea lor, ci şi la modul în care le folosim. Excesele, e bine să ţtiţi, pot face mult mai mult rău decât bine.
articolul continua dupa recomandari
Parabenii sunt subtanţe care apar, sau mai bine zis apăreau, în multe șamponuri, balsamuri, loțiuni sau demachiante. Din cauza că mimează acțiunea estrogenului, ele perturbă activitatea hormonală. Din fericire, mulţi fabricanți au renunțat la acest tip de ingrediente sintetice, aşa că e bine să urmăriţi acele produse care au eticheta ''fără paraben''.
Parfumurile sintetice pot conține circa 200 de compuși naturali sau sintetici, pe care fabricanții nu le dezvălui, formulele chimice fiind protejate prin lege. Produsele fără parfum, care pot apăra ca o opțiune, nu înseamnă că nu au ftalați în compoziție. Prin urmare, caută produse pe care scrie „fără parfumuri sintetice".
Emulgatori și agenți de spumare care se găsesc în șampoane și geluri de duș pot declanşa reacții alergice și - paradoxal - uscăciune a pielii și a părului.
Dar, doamnelor, staţi liniştite. Pericolele nu sunt atât de mari, iar prudenţa şi cumpătarea în folosirea acestor produse pot face ca singurul lor efect să fie cel pentru care au fost create: să vă facă mai frumoase.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc