Leușteanul, o adevărată minune pentru sănătate! Te scapă de infecțiile renale, de bolile de inimă, dar şi balonare și constipație

 

Toată lumea ştie că este indicat să consumăm cât mai multe fructe şi legume, deoarece sănătatea noastră va avea de câştigat. Cu toate acestea, puţini ştiu că unele dintre acestea pot vindeca miraculos anumite afecţiuni, iar efectele sunt de durată. Un exemplu foarte bun este leuşteanul.
 
Această plantă vindecă anumite afecțiuni inflamatorii, are proprietăți antibacteriene, antiparazitare sau antivirale. De asemenea, poate stimula funcțiile hepato-biliare, crește pofta de mâncare și este chiar un bun sedativ. Beneficiile leușteanului se pot vedea și în cazul unor bronșite acute sau cronice, anorexie, constipație, intoxicații alimentare sau enterocolite.

Dacă îl consumi sub formă de suc proaspăt, infuzie sau în ciorbe, leușteanul poate avea efecte benefice dacă suferi hiptertensiune arterială. De asemenea, leuşteanul este benefic şi pentru femeile care au tulburări menstruale. Datorită aportului sau de vitamine, sucul de leuștean poate fi de mare ajutor și că să previ răceala sau gripa și te ajută scapi de balonare, potrivit site-ului adevărul.ro.

Rădăcina de leuștean conține zahăr, amidon, zaharoză, apa, rășină și acid angelică. De asemenea, mai are în compoziție și ulei volatil, gumirezine, tainuri, săruri minerale și grăsimi vegetale.

În ceea ce privește contraindicațiile leușteanului, acesta ar trebui să fie consumat în cantități moderate de femeile care sunt în perioada de alăptare. Sunt unele mituri legate de efectul iritativ pe care l-ar putea produce leușteanul. Cu toate acestea, potrivit studiilor, s-au întâlnit foarte rar cazuri în care leușteanul a avut efect iritativ, administrat în cantități mari și pe perioade lungi de timp, în infecțiile renale. 

Consumul de leuștean este eficient în cazul unor tulburări digestive și este indicat și în cazul unor afecțiuni cardiace existențe și pe fond nervos.  Rădăcina leușteanului și semințele stimulează secreția mucoaselor, potrivit nutriționiștilor. Este recomandat și în cazul sugarilor, pentru că întărește scheletul. De asemenea, pentru uz extern, fiertura de leuștean se poate adauga în apa de baie pentru cei care au umflături sau prezintă tumori.

Foto: dozadebine.ro

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest