Depresia şi stările inexiplicabile de nelinişte sunt afecţiuni ale vremurilor noastre. Din cauza problemelor cotidiene, mulţi oameni nu reuşesc să îşi regăsească echilibrul emoţional.
articolul continua dupa recomandari
Curcuma (turmeric) poate fi oricând ridicată la rangul de panaceu, fiind eficientă într-un spectru larg de boli și afecțiuni. Această rădăcină de culoare portocalie este un antiinflamator puternic ce stopează creșterea celulelor precanceroase, sprijină tratamentul bolii Alzheimer, reduce colesterolul rău, și tratează cancerul de piele, potrivit secretele.com.
Turmericul se folosește pentru artrită, arsuri la stomac (dispepsie), dureri de stomac, diaree, flatulență, balonare, lipsă poftei de mâncare, icter, probleme hepatice, și tulburări ale vezicii biliare.
De asemenea, acest ingredient se utilizează inclusiv pentru dureri de cap, bronșită, răceli, infecții pulmonare, fibromialgie, lepră, febră, tulburări menstruale, și cancer. Se mai folosește uneori și pentru a reduce simptomele depresiei și ale afecțiunilor renale, precum și pentru a combate retentiile de apă și a elimină paraziții intestinali. În ciuda faptului că pătează temporar dinții, curaţă și albește dantura în mod eficient, fără a afecta dinții precum peroxidul.
Curcuma este pur și simplu o forță a naturii!
Este bogată în antioxidanți, are proprietăți anti-inflamatorii, este excelentă pentru sănătatea creierului, scade riscul de boli de inimă, și reduce simptomele de depresie. Un studiu clinic adresat tulburării depresive majore (TDM), curcumină (ingredientul activ din turmeric) a egalat efectele alprazolam (substanță activă a multor antidepresive), dar fără a genera vreunul dintre efectele adverse ale acesteia!
Doctorul Ajay Goel de la Institutul de Cercetare Baylor, Centrul Medical al Universității Baylor și Centrul pentru Cancer Charles A Sammons, co-autorul studiului de față a explicat felul cum acţionează acest ingredient împotriva depresiei.
„Este încă unul din efectele remarcabile și surprinzătoare ale acestei plante. Persoanele cu depresie prezintă o activitate inflamatorie ridicată la nivel cerebral. în plus, acestea au și o neurogeneza mai redusă, adică creierul lor produce mai puțini neuroni noi comparativ cu persoanele care nu au antecedente de depresie. Curcumină este atât un agent antiinflamator puternic, cât și un stimulator puternic al neurogenezei”, a spus doctorul.
Acest studiu a constatat că până și folosirea curcumei la gătit poate contribui la reducerea proceselor inflamatorii din organism!
Iată cât de simplu se prepară limonada cu turmeric!
Ingrediente pentru 4 porţii:
- 4 căni de apa plată sau apa minerală rece
- 2 linguri de curcumă proaspătă dată pe răzătoare sau curcuma sub formă de praf (o poți decoji mai ușor ajutându-te de o lingură)
- 4 linguri de sirop de arțar, miere sau ștevie
- Sucul obținut din stoarcerea unei lămâi întregi și a unei jumătăți de lămâie (verzi sau galbene)
- Sucul unei portocale roșii (opţional)
Mod de preparare:
Combină toate ingredientele într-un urcior mic, amestecă-le bine, apoi servește băutură proaspătă împreună cu o felie de lămâie.
Foto: secretele.com
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc