Locuri ascunse dar care merită vizitate în București

 

Capitala României este, fără doar și poate, unul dintre cele mai mari și mai vizitate orașe din țară.

Micul Paris ascunde nenumărate clădiri și locuri care au rezistat în pofida vremurilor, păstrându-și farmecul de altădată.

Dacă te numeri printre călătorii dornici de a le descoperi, MRG Apartments îți propune două sugestii pentru o experiență de neuitat:

Delta Văcărești

Situată la 5 km de centrul capitalei, Delta Văcărești reprezintă cel mai sălbatic loc din București. Timp de 22 de ani, s-a format un ecosistem acvatic cu întinderi de mlaştini, ochiuri de apă, stufăriș, crânguri de sălcii.  Deși pare greu de crezut, aici se ascund vulpi, șerpi Natrix, vidre și nevăstuici prin stufăriș și sălcii.

Supranumit „Delta dintre blocuri”, Parcul Național Văcărescu este una dintre cele mai mari rezervații urbane din Europa, ascunsă în mijlocul unui oraș efervescent, cu o suprafață de 184 ha de spațiu verde și luciu de apă.

Aici ai ocazia perfectă pentru a încerca activități precum: birdwatching, fotografie de natură, tururi ghidate împreună cu rangerii, plimbări cu bicicleta pe traseele amenajate, alergare și voluntariat alături de Rangerii Urbani, care presupune inclusiv acțiuni de management.

Foișorul de Foc

O dată ajuns în București, nu ai cum să ratezi o plimbare la Foișorul de Foc, un loc cu o istorie de mai bine de 200 de ani.

Transformat în muzeu în anul 1963, turnul înalt de 42 de metri este format din 7 săli de expunere, amenajate pe cele 7 nivele ale clădirii. Acesta poate fi vizitat de către turiștii care pot vedea primele mijloace de stingere a incendiului din Antichitate, Evul Mediu, sec. XVIII si sec. XIX, precum și istoria implicării pompierilor militari în momentele de referință ale istoriei naționale.

Sunt fascinante legendele fantomelor ce se spune că bântuie acest loc. Prima legendă a apărut în 1910, o dată cu moartea unui pompier prin combustie spontană în interiorul clădirii. Acest fenomen a fost pus de specialiști pe seama paranormalului. Se spune că, lunar, în data de 09, la orele 23.30, apar lumini stranii menite să comemoreze modul în care și-a pierdut viața pompierul.

Ți-am trezit interesul dar nu știi unde să te cazezi? 

https://www.mrg.apartments/ îți vine în ajutor cu apartamente în regim hotelier pentru ca tu să fii cât mai aproape de locațiile pe care dorești să le vizitezi. Luxul, confortul și intimitatea de care ai parte reprezintă cartea de vizită a agenției de profil MRG Apartments, fie că optezi pentru un apartament sau o garsonieră.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest