Mănâncă pește o dată pe săptămână şi scapi de boala secolului. E timpul să îl incluzi în dietă

 

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase ingrediente pe care le poți introduce în dieta ta. Indiferent de sezon, că îl consumi la masa de prânz sau la cea de seară, peștele are o mulțime de beneficii pentru organism.

Menține sănătatea mintală

Macroul este indicat și în păstrarea sănătatii mintale, mai multe studii arătând ca există o legătură între uleiul de pește și un risc scăzut de depresie, suicid, schizofrenie și Alzheimer. Cea mai recentă descoperire este legată de consumul regulat de macrou. Cercetătorii au indicat că poate avea efecte anti-depresive, iar în unele cazuri s-a observat chiar o intensificare a activității cerebrale și o îmbunatățire a memoriei.

Macroul nu are un aport caloric ridicat. Cantitatea de grăsimi bune din pește este de 13 de grame, iar cea de proteine este de 18 de grame. Spre deosebire de proteinele din carnea de vită, cele din pește sunt asimilate de trei ori mai rapid de organism.

El este recomandat de către medici atât în dieta diabeticilor, cât şi a celor care suferă de afecțiuni cardiace. Consumul regulat de macrou face vasele de sânge să fie mai elastice, îmbunătățind astfel circulația sanguină. 

Macroul este indicat în caz de artrită, pentru că reduce durerea, rigiditatea arterelor, ceea ce face din acest tip de pește un adevărat supliment la medicamentele pentru artrită.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest