Majoritatea femeilor se confruntă de-a lungul vieţii cel puţin o dată cu infecţii vaginale. Chiar dacă în aparenţă, acestea nu sunt nişte afecţiuni grave, simptomele lor sunt supărătoare şi nu pot fi igonorate.
articolul continua dupa recomandari
Astfel, secreția de culoare alb-gălbuie, iritații, mâncărimi și arsuri, sunt simptome care presupun o infecție vaginală numită candidă. Aceasta nu reprezintă problemă majoră, dar est e important să fie tratată la timp.
Problema este că tratamentele care se regăsesc pe piață nu dau întotdeauna rezultatele scontate, sau funcționează temporar, ceea ce înseamnă că infecția trebuie să fie tratată mai multe săptămâni sau luni, potrivit site-ului secretele.com.
Simptomele infecției vaginale (candidei):
Cea mai importantă întrebare este “chiar e candidă?”. Dacă infecția s-a manifestat din nou, se recomandă repetarea testelor de laborator, deoarece uneori se fac greșeli și testele nu sunt 100% sigure. Iritația, senzația de arsură, mâncărimea și secreția înseamnă iritare vaginală. Ar trebui să iei în calcul și alt motiv posibil, cum ar fi dezechilibrul hormonal, vagin uscat, alergia la spermicide sau la prezervative din latex, sensibilitatea la anumite alimente sau prezența de culturi de bacterii.
Dacă tampoanele vaginale au arătat că simptomele s-au îmbunătățit în urmă tratamentului, dar infecția a revenit, întrebarea este: de ce organismul tău este atât de receptiv la candidă? Există câteva posibile explicații pe care să le ai în vedere, atât tu cât și medicul tău:
Cauze posibile ale infecției periodice cu candidă:
-reinfestarea transmisă prin sex cu un partener infestat
-modificări ale ph-ului vaginal în timpul ciclului menstrual
-rezistenţă anti-fungică
-deficit de fier-anemie
-folosirea unor produse de igienă – spumant de baie sau geluri de dus care alterează ph-ul vaginal
-sistem imunitar slăbit
-dezechilibrul glucozei în organism
-diabet
-producție neadecvată de progesteron
-antibiotice
-terapia de înlocuire a hormonilor și anticoncepționalelor
-sarcină
În orice caz, este foarte important să mergi la un medic specialist pentru un control, iar acesta te va ajuta să recapeți sănătatea vaginală și tractul florei digestive, echilibrul hormonal, să îți îmbunătățești funcțiile imunitare, în urma infecției cu candida și să îți tratezi deficitul de fier.
Foto: secretele.com
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc