Marea iubire a lui Vlad Ţepeş! O tânără i-a fost amantă două decenii

 

Greu de crezut, dar adevărat! Unul dintre cei mai temuţi domnitori ai României a fost atât de îndrăgostit, încât a mers până la Papă pentru a obţine binecuvântarea relaţiei.

Puţini sunt cei care ştiu că inima de gheaţă a crudului voievod Vlad Ţepeş a fost cucerită de fiica unui simplu ţesător. Îndragostit până peste cap de tânăra fată, Vlad Ţepeş a recurs la tot felul de strategii pentru a o seduce. La doar 17 ani, Katharina Siegel, avea să îi devină acestuia amantă pentru următoarele două decenii.

Se spune ca a fost singura pentru care Ţepeş  făcea crize de gelozie: lovea cu sabia lucrurile din jur sau se răzbuna pe cei care erau prin preajmă. Cu toate că era căsătorit cu Anastasia-Maria, nepoata reginei Poloniei, acesta dorea să divorţeze pentru a se căsători Katharina. Dar rigorile religiei nu îi permiteau, deşi avea mai mulţi copii cu amanta. I-a trimis o scrisoare chiar Suveranului Pontif, Papa Pius II, în care îi cerea, cu indulgenţă, să anuleze căsătoria cu prima soţie.

Nu a primit însă acceptul deoarece la acea vreme nu se concepea destrămarea unei căsnicii. Deşi nu s-au căsătorit niciodată, Vlad şi Katharina au avut cinci copii. Domnitorul s-a îngrijit de toţi urmaşii săi, cărora le-a lăsat moştenire pământuri şi case. După moartea domnitorului, Katharina, ajunsă la 39 de ani, s-a întors la mânăstirea unde copilărise. Legenda spune că nu a mai vorbit niciodată şi că a murit de inimă rea.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest