Marin Moraru, condus pe ultimul drum! Artistul, înmormântat cu onoruri militare

 

"Un actor îşi doreşte să joace până în ultimul moment al vieţii lui". Şi a jucat până în ultima zi, atât cât boala l-a lăsat să o facă. Spectatorii l-au aplaudat de fiecare dată fără să ştie că în spatele cortinei, Marin Moraru îşi trăia  suferinţa. Astăzi însă, e ziua de adio.

Marin Moraru a părăsit scena vieţii şi a fost înmormântat cu onoruri militare. A plecat dintre noi în aplauze, ultimele primite pe scena vieţii.  Publicul l-a iubit. Marin Moraru a lăsat amintirile. Filme, piese de teatru şi înregistrări memorabile.  Pe ultimul drum, l-au condus astăzi şi colegii de scenă şi toţi cei care l-au iubit.

”Asta e... viaţa ne desparte. Viaţa are legătură cu moartea. Moartea face parte din viaţă şi trebuie să o acceptăm. Dar acum, el e fericit. Noi ne plângem pe noi că a plecat el. A fost naşul meu, a mai rămas naşa. O să o iau la mine acasă, ce să fac... Eu cu el nu mă vedeam foarte des, nu trebuia să ne vedem des. El avea treburile lui, eu aveam treburile mele, spectacolele mele. Vizitele erau tot mai rare, pentru că el  se simţea rău. Tot timpul acuza o durere în spate, în dreapta. Toată viaţa lui a fost trist. Şi pe vremea lui Ceauşescu şi pe vremurile astea, pentru că adevăratele valori nu sunt recunoscute în România”, a mărturisit Adrian Daminescu.

Îndurerat a fost și colegul lui Marin Moraru, actorul Florin Zamfirescu. Acesta a spus cu lacrimi în ochi, că Dumnezeu nu are de ce să-l ierte pe Marin Moraru, așa că se roagă să-l odihnească.

”Cuvintele sunt prea puţine pentru asemenea personalitate şi s-au cam spus. Că regretăm dispariţia lui, regretăm. Vorbim cu tristeţe de un mare actor, iubit de toată lumea, dar se pare că iubirea asta este doar în momente din astea  în care el pleacă. Marin Moraru toată viaţa lui n-a avut viaţă particulară. A fost un chinuit pentru rolurile pe care le-a făcut, creaţiile pe care ni le-a lăsat, l-au costat enorm. Dumnezeu să-l odihnească fiindcă  n-are de ce să îl ierte”, a declarat artistul.

Actorul Marin Moraru a încetat din viață la vârsta de 79 de ani, pe 21 August 2016. Regretatul artist era internat la spitalul Elias din Capitală. Vestea decesului a fost confirmată de directorul medical al unității medicale. Marin Moraru va fi înmormântat astăzi, 24 august.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest