Masa de Paște 2019 - idei de rețete, aranjamente și costul unui meniu tradițional

 

Paștele se apropie, iar tu trebuie să te preocupi deja de meniul și aranjamentele pe care le vei folosi pentru a-ți impresiona musafirii. Te gândești să pregătești o masă tradițională, dar nu știi cât te-ar costa și de ce ai, mai exact, nevoie. Noi te vom ajuta cu idei de rețete și aranjamente, astfel încât masa de Paște să arate splendid și să îți permiți să o pregătești.

Idei de rețete

Printre cele mai importante preparate care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște se numără ouăle vopsite. Dacă te îngrozește gândul chimicalelor care se găsesc în vopselele din comerț, poți obține ouă colorate utilizând ingrediente naturale, precum foi de ceapă, pulbere de chilli, sfeclă roșie, zmeură, mure, varză roșie, afine, spanac, suc de struguri sau cafea.

Printre principalele rețete tradiționale pe care le poți pregăti pentru Paște se numără: drobul de miel, piftia de miel, stufatul de miel, ciorba de miel, friptura de miel la cuptor, cozonacul și pasca.

Așa cum probabil știi, mielul este nelipsit de pe masa de Paște, mai ales atunci când îți dorești să pregătești un meniu tradițional specific acestei sărbători. Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare tradițională, existând diferite variații ale rețetei. De exemplu, în timp ce unele rețete folosesc prapur, altele îl înlocuiesc cu foi de aluat.

Alături de rețetele din carne de miel, poți pregăti și o salată de boeuf. Secretul pentru o salată de boeuf cu adevărat reușită este să folosești carne de vită și nu carne de pui. Chifteluțele umplute cu ou sunt delicioase și se potrivesc de minune cu salata de boeuf la masa festivă.

Sugestii de aranjamente

Pentru a completa atmosfera de sărbătoare, nu uita de aranjamentele pentru masa de Paște. Dacă vei avea musafiri, îți dorești, fără îndoială, să le oferi o primire călduroasă. Iată câteva sugestii de aranjamente pe care le poți folosi pentru a da mesei de Paște un aspect inedit:

  • Imprimeuri florale. Florile se numără printre simbolurile primăverii, astfel că nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Poți alege o față de masă cu imprimeu floral, șervețele cu un astfel de model sau chiar un aranjament floral natural, ce îi va oferi mesei un plus de culoare și prospețime.
  • Lumânări în coajă de ou. Îți poți folosi creativitatea pentru a obține un aranjament inedit, din coajă de ou și lumânări.
  • Cuib pentru ouăle vopsite. În loc să așezi ouăle vopsite într-un vas oarecare, le poți aranja într-un cuib special confecționat pentru această ocazie. Decorează-l cu iarbă și flori, pentru un aspect inedit.
  • Ouă deosebite. Alături de ouăle vopsite, poți insera în aranjament și câteva ouă mai deosebite. Există acum diverse accesorii pe care le poți utiliza pentru a decora ouăle, alături de vopsele și clasicele stickere.
  • Decorațiuni pentru scaune. Pentru a da un plus de eleganță mesei de Paște, poți lega fundițe colorate pe spătarul scaunelor. Alege nuanțe de verde și portocaliu, pentru a păstra cromatica primăvăratică.
  • Nu uita de figurinele tematice. Iepurașul este un simbol al acestei sărbători, așadar nu uita să îl integrezi în aranjamentul tău.
  • Fluturii. Poți achiziționa diverse ornamente și accesorii sub formă de fluturi, pentru a completa aranjamentul tău de Paște.

Cât costă un meniu tradițional de Paste?

Conform unor sondaje, a reieșit că în acest an, românii vor cheltui mai puțin pentru masa de Paște. Astfel, 4 din 10 persoane respondente la sondaj au spus că vor aloca mai puțin de 500 de lei pentru această sărbătoare. Aproximativ 13% dintre respondenți au spus că vor cheltui sub 100 de lei pentru masa de Paște și doar 3% au răspuns că au de gând să cheltuiască peste 1000 de lei pentru această sărbătoare.

În ceea ce privește prețul cărnii de miel, aceasta se va situa la 15-16 lei kilogramul de carcasă și 10-11 lei în viu. Totuși, în hypermarketuri, prețul cărnii de miel variază de la 18 la 23 de lei și poate ajunge chiar și la 50 lei per kilogram.

Așadar, dacă îți dorești să pregătești un meniu tradițional, dar banii nu îți ajung pentru tot ce ai visat, poți obține un credit nebancar online de la creditprime.ro, pentru a reuși să organizezi o masă de Paște perfectă pentru familia și invitații tăi.

Prin urmare, mielul este vedeta mesei de Paște 2019. De asemenea, nu uita de aranjamentele și decorațiunile pe care le poți folosi pentru a completa o atmosferă de sărbătoare. În ceea ce privește costul unui meniu tradițional, acesta se ridică în jurul sumei de 500 de lei, în funcție de ceea ce îți dorești să incluzi în meniul pentru masa de Paște.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest