Măsuri de protecție pentru Poliția de Frontieră în Aeroportul Otopeni! Ce metodă folosesc pentru dezinfectare/ VIDEO

 

Noi măsuri de protecție au fost impuse pe aeroporturile din țară, în contextul epidemiei de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga lume. Pentru a preveni apariția și răspândirea virusului, autoritățile au decis dezinfectarea temeinică a oricărui spațiu, dar și a echipamentelor personalului.

Lucrătorii de pe aeroportul Otopeni sunt supuși unui tratament de dezinfectare. Pe lângă nelipsitele măști de protecție și mănuști de latex, polițiștii de frontieră au nevoie și de dezinefectarea hainelor și a încălțămintei care poate ține agenți patogeni.

Astfel că înainte de intrarea în incinta aeroportului prin culoarul special amenajat, fiecare polițist trece printr-un proces de dezinfectare, după cum puteți vedea în clipul de mai jos.

12 decese din cauza coronavirusului în România

Pandemia de coronavirus a mai luat încă o viață. Actualmente, s-au înregistrat 12 decese din cauza virusului. În ltimul caz este vorba de un bărbat, în vârstă de 74 de ani, din judetul Ialmița, care a fost internat în Spitalul Comănești, din Bacău. De pe data de 19 martie, individul a prezentat simptome specifice infecției și pe 22 martie a fost internat în stare foarte gravă. Pacientul suferea de obezitate, insuficiență renală cronică și HTA.

Noi măsuri restrictive în noul ordin militar

 • Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepția mersului la muncă sau locurile de desfășurare a activității respective, cumpărături absolut necesare, asistența unor persoane cu nevoi, activitate sportivă individuală, donarea de sânge sau în scop umanitar sau de voluntariat, realizarea de activități agricole.
 • Circulația persoanelor de peste 65 este permisă numai între 11.00 și 13.00 pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesități de bază, asistență medicală care nu poate fi realizată la distanță, asistarea altor persoane cu nevoie, deplasări scurte legate de activitate fizică individuală și legate de nevoile animalelor domestice.
 • Circulația persoanelor de peste 65 de ani este permisă și în afara intervalului dacă este realizată în interes profesional sau pentru activități agricole.
 • Deplasarea în interes profesional se face cu declarație pe proprie răspundere sau cu adeverință emisă de la locul de muncă.
 • Adeverințele și declarațiile pot fi prezentate organelor abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau altor electronice.
 • Toate persoanele care intră în România intră în carantină.
 • Administrațiile locale au obligația să identifice persoanelor fără adăpost și să le găsească adăpost.
 • Instituțiile publice trebuie să marcheze zonele de relații cu publicul și să ofere instrucțiuni despre păstrarea spațiului de protecție.
 • Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni din și spre Franța și Germania timp de 14 zile.
 • Documentele care expiră pe perioada stării de urgență pot fi schimbate într-un termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență.
 • Suspendarea activității comerciale nu se aplică vânzării produselor electronice și electrocasnice de către operatorii care asigură și livrarea la domiciliu, cât și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest