Matteo Politi, prima reacție după ce a fost condamnat la închisoare cu executare: ”Am să fac balamuc aici!”

 

Italianul susține că în dosarul său au fost introduse probe false care au dus la condamnare. Cel care s-a dat drept medic amenință că va merge cu plângerile la Bruxelles, unde are relații.

 

Matteo Politi a fost condamnat ieri de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi zece luni închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a operat 28 de persoane în mai multe clinici private, deşi nu avea dreptul să exercite profesia de doctor pe teritoriul României. Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Lui i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

 

În exclusivitate pentru Antena Stars, Matteo Politi a avut o primă reacție privitoare la condamnare: „Avocata mea este șocată. Mi-a spus! Patru ani m-au ținut sub control judiciar, care este ilegal, m-au arestat preventiv, în mod ilegal, fără probe, cu probe false. Eu am dovedit cu probele, am adus în instanță actele mele în original și am arătat, am făcut o plângere penală. La Parchetul General s-a dechis un dosar penal împotriva procurorului, inspectorului de secție și judecătorului de cameră preliminară, pentru că ei au contrafăcut o probă, o adeverință și au pus-o la dosar ca să mă trimită în instanță. Întrebarea mea este: „Ce este justiția? Ce porcărie faceți aici, în România?”. Cu probe contrafăcute trimit oamenii la pușcărie? Am vorbit deja la Bruxelles, unde am relații, am vorbit și cu agenția guvernativă, unde lucrez și o să fac balamuc aici! Este fenomenal cum lumea aici poate fi trimisă în judecată și condamnată la executare cu probe false. Am dovezi depuse deja, de către escrocii care sunt în funcție”.

"În perioada martie 2018 - 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti. În perioada martie 2018 - 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un nume fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calităţii de chirurg plastician-estetician, obţinând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest