Medicul Zamfir a revenit la muncă! Prima operaţie după accident

 

Viaţa merge mai departe, în numele victimelor tragediei aviatice din Apuseni. Medicul Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitori, a revenit azi în sala de operaţie. El a prelevat un ficat de la un pacient din Sibiu, aflat în moarte cerebrală, pentru a salva viaţa unei clujence

În ciuda momentelor dramatice trăite în urmă cu zece zile, doctorul nu a avut nicio ezitare să plece într-o nouă misiune de salvare. "Lucrurile s-au desfăşurat ca de obicei. S-a pus problema să mergem cu avionul, însă ambulanta a fost soluţia optimă", a povestit acesta.

Prelevarea de organe s-a făcut de la un pacient de 34 de ani, aflat în moarte cerebrală. Ficatul a ajuns în Cluj, la o femeie care aşteptat transplantul de mai bine de un an. Medicii care au trăit alături de Radu Zamfir clipele terifiante de după accidentul aviatic l-au felicitat pentru decizia de a se întorce în sala de operaţii.

Ultima misiune de prelevare de organe la care a participat Radu Zamfir s-a ncheiat tragic. Avionul pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. Pilotul, dar şi un tânăr medic militar, Aura Ion, au murit.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest