Merită să ştii asta! Cum se schimbă vaginul femeii în funcție de vârstă?

 

Odată cu trecerea timpului corpul uman îmbătrâneşte, la fel şi toate organele. Astfel, anii lasă urme chiar şi pe vaginul unei femei. Este una dintre cele mai erogene zone ale organismului unei femei, dar cu toate acestea, nu se cunosc prea multe informaţii despre ea.

Un sondaj realizat de o echipă de la American Congress of Obstetricians and Gynecologists (ACOG), i-a determinat pe cercetători să ajungă la concluzia că reprezentantele sexului frumos nu știu prea multe informații legate despre corpul lor, în special despre organele genitale. De aceea, pentru a înțelege mai ușor schimbările prin care trece corpul tău de-a lungul vieții.

Iată cum se shimbă vaginul unei femei odată cu trecerea anilor!

Vaginul femeii la 20+
 
Această etapă se descrie simplu în câteva cuvinte: încheierea pubertății, curiozitate sexuală la cote înalte și multe nelămuriri ori complexe legate de propriul corp. Deși pare că ai ajuns la maturitate și că nu se mai pot schimba multe lucruri la corpul tău, află că poți să constați schimbări la nivelul vulvei, mai precis la labiile mari, zonele acoperite de păr pubian, potrivit divahair.ro. Dacă în copilărie și adolescenţă le aveai mai groase/mai cărnoase, după vârstă de 20 de ani vei observa că se subțiază deoarece grăsimea și fermitatea din acea zonă începe să scadă. însă nu trebuie să îți faci probleme și în legătură cu elasticitatea vaginului tău, cel puţin nu încă, cu atât mai puțin dacă nu ai născut. 

Vaginul femeii la 30+ 

Atât vaginul femeii, cât și vulva trec prin mai multe schimbări după vârstă de 30 de ani. Schimbările hormonale care intră în scenă în special în timpul sarcinii, dar pot fi resimțite și după aceea, odată cu înaintarea în vârstă, cauzează schimbări legate de culoare la nivelul labiilor mici, cele aflate în apropierea clitorisului, și al vaginului. Așadar, nu trebuie să te îngrijorezi dacă observi că organul tău genital este mai închis la culoare, nu roz deschis cu era în copilărie și adolescenţă. Acum, vaginul femeii nu mai este atât de elastic că înainte, însă acest lucru nu afectează mult viață de cuplu. 

Vaginul femeii peste 40 de ani 

Vaginul femeii se schimbă și mai mult după vârstă de 40 de ani. Se apropie perioadă menopauzei cu paşi lenţi ori mai rapizi, în funcție de organismul fiecărei femei, dar și cea care pune capăt fertilității. Ciclul menstrual este redus din punct de vedere al cantității și poate cunoaște frecvent perioade de dezechilibru. 

Kilogramele în plus, înaintarea în vârstă și anumite obiceiuri de zi cu zi conduc treptat, dar sigur, la slăbirea mușchilor podelei pelviene, ceea ce îți poate genera o senzație de „greutate" în acea zonă. însă nu te îngrijora pentru că poți să apelezi oricând la ajutorul exercițiilor Kegel. Vor face minuni! 

Odată cu înaintarea în vârstă scade nivelul de estrogen din organism, așa că vaginul femeii va avea de suferit. Poți să resimți frecvent senzație de uscăciune, usturimi și chiar mâncărimi în această zonă. De asemenea, poți să constați roșeață la nivelul vulvei. Specialiștii recomanda în acest caz practicarea sexului cu regularitate, având în vedere că excitarea produce lubrifirea naturală a vaginului.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest