Îţi plac cartofii prăjiţi, dar nu poţi renunţa la ei, chiar dacă ţii o dietă? Există o soluţie pentru ca aceştia să fie mai sănătoşi. Este important modul în care îi prepari, va dura ceva mai mult timp este drept, faţă de metoda clasică. Dar dacă ţii la sănătatea ta, merită efortul.
articolul continua dupa recomandari
Iată de ce ingrediente ai nevoie:
- 5-6 cartofi mari de preferat roșii
- 2-3 linguri de ulei, preferabil de nucă de cocos
- 2-3 linguri pesmet
- sare şi condimente după gust.
Mod de preparare:
Se pune apă cu sare la fiert. Cartofii se curată, se tăie bastonașe mai groase și se pun în apa care fierbe. Se ţin aproximativ 10 minute. Cartofii nu trebuie să fiarbă până se sfărâmă, să fie fierți, dar să rămână tari. După 10 minute se scot cartofii într-un castron, se stropesc cu ulei de măsline și apoi se punec un amestec de pesmet și condimente (piper, boia iute și cimbru).
Se amestecă ușor cu mâinile, pentru a acoperi bine cartofii. Se pun într-o tavă mare de aragaz cu hârtie de copt. Ai grijă să nu se suprapună pentru că așa se fac și mai repede. Se dau la cuptorul bine încins pentru 40-45 de minute, până se rumenesc.
Poftă bună!
Sursa: edithskitchen.ro
Foto: Hepta
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc