Mic dejun sănătos - 5 reguli de bază pentru masa de dimineață - Ce spun medicii să eviți!

 

Auzim din ce în ce mai des că, pentru a ne menține sănătoși, trebuie să ne setăm un stil de viață pe măsură, inclusiv să ne stabilim o alimentație corectă. Pe seama lipsei timpului sau pur și simplu pentru că ne-am însușit un anumit mod de a ne hrăni, foarte mulți dintre noi omitem reguli importante referitoare la ce, cum, cât și când ar trebui să mâncăm. Dintre cele mai comune greșeli pe care, probabil, că le faci chiar și tu este să sărim peste micul dejun. Cea mai importantă masă a zilei vine ”la pachet” cu o serie de recomandări din partea medicilor nutriționiști:

Urmează regula ”jumătate-jumătate” - mai exact, aceasta se referă la proporțiile care se regăsesc în farfuria ta: în timp ce o jumătate a farfuriei tale va conține legume (de preferat broccoli, fasole verde, varza de Bruxelles care sunt bogate în fibre, dar sărace în grăsimi), cealaltă jumatate se va împărți, la rândul său, în două: proteine (carne slabă sau ou - de preferat preparate altfel decât prin prăjire) și fibre (o felie de pâine din cereale integrale, de exemplu).

Informează-te despre ceea ce urmează să mănânci, iar aici ne gândim implicit la a citi cu atenție etichetele produselor pe care le cumperi din supermarket, dar și la a solicita informații despre preparate chiar și atunci când consulți meniul unui restaurant. Există riscul să comanzi mâncăruri preparate necorespunzător, foarte uleioase, prea picante sau prea sărate, de aceea nu ezita să întrebi ospătarul despre cum sunt realizate acestea înainte de a le comanda. Dacă vrei să fii sigur că iei o masă sănătoasă și delicioasă, poți servi un mic dejun în București la City Grill.

Limitează cantitatea de zahăr și pe cea de sodiu. Atunci când iei micul dejun, dar și când servești celelalte mese din zi, ar trebui să pui deoparte solnița de sare și recipientul de zahăr. Aceste două substanțe sunt foarte periculoase pentru sănătate, iar medicii ne avertizează adesea asupra acestui fapt. Cantități destul de ridicate de sodiu și zahăr se regăsesc în majoritatea alimentelor procesate, de la pastele convenționale până la crema de brânză și cașcaval.

Consumă grăsimi sănătoase. Micul dejun este masa care furnizează energie pentru restul zilei. Dacă nu ne crezi pe cuvânt, ai putea face un exercițiu și să încerci să iei micul dejun în fiecare dimineață, pentru o săptămână. Rezultatul? Vei funcționa mult mai bine pe parcursul zilei! Pentru ca micul dejun să îți asigure aportul necesar de energie, el trebuie să includă alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi: avocado, ou, semințe in sau de chia și chiar și fulgi de ovăz.

Mergi la cumpărături cu temele făcute. Probabil că știi deja că nu este indicat să îți faci cumpărăturile atunci când ești înfometat, pentru că vei avea tendința să pui în coș chiar și alimente care nu sunt sănătoase. Există, însă, și alte sfaturi utile pentru a face cumpărături într-un mod inteligent, cum ar fi să pleci de acasă cu temele făcute, mai exact cu o listă de cumpărături. Selecționează alimente sănătoase, pentru care poți trece chiar și cantitatea necesară. Vei avea, astfel, mese corecte și benefice pentru organism!


 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest