Micoza piciorului este contagioasă! Scapă de ea cu remedii naturiste

 

Durerile, mâncărimile şi discomfortul de la nivelul piciorului pot fi cauzate de micoze. Îmbolnăvirea este cauzată de perioada în care talpa a fost încălţată cu ciorapi groşi şi nu a putut respira, fiind cauzate, în primul rând, de umiditate.

Iată câteva metode naturale prin care se tratează ciuperca piciorului, aşa cum se tratau şi bunicii pe vremea lor:

1. Infuzie din coada-şoricelului
Culegeţi florile acestei plante şi puneţi-le într-o sticlă de un litru, peste care turnaţi spirt, pe care o închideţi şi o ţineţi la soare până se înverzeşte lichidul (trei-patru zile). Puneţi soluţia într-un lighean mic, în care introduceţi talpa timp de cinci-zece minute. După ce o scoateţi lăsaţi-o la soare, în aer liber, până se usucă, apoi spălaţi uşor cu apă călduţă. Soluţia ustură puţin, dar, dacă urmaţi această procedură de trei-patru ori, la interval de câteva zile, ar trebui să scăpaţi de această problemă.

2. Baie cu salvie şi gălbenele
Se face un amestec din 30 de grame de salvie, 30 de grame de gălbenele, 30 de grame de turiţă-mare şi 2 linguriţe cu oţet de mere. Apa se încălzeşte separat, apoi se adaugă toate componentele enumerate anterior. În acest caz, baia se face abia după răcirea infuziei. După ce vă ştergeţi pe picioare ungeţi-le cu alifie de gălbenele.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest